Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1943Republikën e Shqipërisë.

Flag of Albania (1944-1946).svg
1943

Shqipëri
Dekadat:
 • 1920
 • 1930
 • 1940
 • 1950
 • 1960
 • Shih edhe: Ngjarje të tjera të vitit 1943
  Lista e viteve në Shqipëri

  UdhëheqësRedakto

  Mustafa Kruja (drei më 19 janar),
  Eqrem Bej Libohova (19 janar - 13 shkurt),
  Maliq Bushati (13 shkurt - 12 maj),
  Eqrem Bej Libohova (12 maj - 9 shtator),
  Ibrahim Bej Biçaku (9 shtator - 24 tetor),
  Mehdi Bej Frashëri (24 tetor - 3 nëntor),
  Rexhep Bej Mitrovica (prej më 3 nëntor)

  NgjarjeRedakto

  • gusht - Italia nënshkruan armëpushimin ndërmjet Italisë dhe forcave të armatosura të aleate, pjesa më e madhe e forcave të armatosura u shpërbë dhe kështu duke humbur edhe pushtetin mbi Shqipërinë.
  • shtator - Forcat gjermane hynë dhe pushtuan Shqipërinë. Mbretëria shqiptare u bë një shtet marionetë e Gjermanisë.

  LindjeRedakto

  VdekjeRedakto

  ReferimeRedakto