Agron Preteni (i lindur 1990 ne Split) është nje kikbokser kroat

Biografia dhe karieraRedakto

Preteni është luftëtar i mirë në kategorinë e tij rinore në Pit Bull por edhe ne Kroaci. Ai ka fituar disa tituj nderkombetar, ne 2006 Agroni ka qene i treti ne W.A.K.O. Kickboxing world championship, low-kick rules in Zadar, Croatia, In 2007 W.A.K.O. European kickboxing champion in Portugal, then in 2008 W.A.K.O. world champion on world championship in Naples and in the same year 5th on world championship in boxing held in Mexico City, where according to many people he was better fighter, and undeservedly lost in quarter finals. 18 years old Agron also became world champion in savate held in Novi Sad, Serbia as super heavyweight, knocking out Serbian fighter Ivo Debelić in the finals as he was standing 2.03 m tall and 110 kg heavy.[1]

Ai ka qene gjithashtu u suksesshem si profesionist dhe si senjor kikbokser amator. In 2010 he became K-1 Collizion Croatia champion, defeating much more experienced James Phillips in the finals. On the same year he participated W.A.K.O. senior European championship held in Loutraki, Greece, winning bronze medal.[2][3]

TitujtRedakto

Professional

Amateur

Kickboxing RecordRedakto

Professional Kickboxing Record
Amateur Kickboxing Record

Legend:   Win   Loss   Draw/No contest   Notes

See alsoRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ "Agron Preteni - 18 years, SAVATE world champion from Croatia" (në anglisht). frenchboxing.blogspot.com. 23 qershor 2009. Marrë më 2012-11-16.
  2. ^ "K1 ColliZion Croatia results" (në anglisht). fansofk1.com. Marrë më 2012-11-16.
  3. ^ "Official WAKO results" (në anglisht). wakoweb.com. Marrë më 2012-11-16.
  4. ^ "Championnat du Monde de K 1 en - 91 KG" (në anglisht). wfkb.net. Marrë më 2012-11-16.
  5. ^ Milanović kreće u seniorske vodeStampa:Hr icon

Lidhje te jashtmeRedakto