Korrik 2005

(Përcjellë nga Arkiva:Ngjarjet e tanishme Korrik 2005)

Ngjarjet e muajit korrik 2005

Redakto
  • Nju Jork / SHBA : Shtete e Bashkuara të Amerikës refuzojnë propozimin e Gjermanisë, Japonisë, Brazilit dhe Indisë për reformimin e Këshillit Sigurimit të OKB-së. Propozimi i tyre i njohur si propozimi i G4, ishte për zgjerimin e Këshillit Sigurimit me gjashtë anëtarë të rinj dhe katë anëtarë nderi.
  • Prishtinë / Kosovë : Me një solemnitet madhështor u përuroi monumentin kushtuar gazetarit, publicistit dhe ish-drejtorit të Qendrës për Informim të Kosovës, Enver Maloku.
  • Londër / Angli : Një seri shpërthimesh trondisin kryeqytetin e Anglisë, Londrën. Ka pasur shumë të vdekur pas shpërthimeve masive në Londër. Deri rreth orës 20:00 sipas agjencive të lajmeve të huaja nga shpërthimet e mëngjesit të cilat ndodhen sot në Londër kanë vdekur 40 persona dhe numri i të plagosurve ende nuk dihet saktësisht. Shpërthimet kanë ndodhur në një autobusë dhe në tre stacione të trenit duke ndërpre komunikacionin e Londrës.

Shiko edhe

Redakto

Arkiva e artikujve Ngjarjet e tanishme sipas muajve
Arkiva për muajt e vitit 2006
Jan. Shk. Mar. Pri. Maj Qer.
Korr. Gush. Shta. Tet. Nën. Dhje.
Arkiva për muajt e vitit 2005
Jan. Shk. Mar. Pri. Maj Qer.
Korr. Gush. Shta. Tet. Nën. Dhje.