Bergamo është një qytet dhe komunë në rajonin e Lombardisë, në veri të Italisë. Qyteti ka rreth 120,000 banorë dhe ndodhet 40 kilometra larg Milanos.

Bergamo
Popullsia
 • Gjithsej121.316
Emri i banorëveBergamaschi
{{{postal_code_type}}}
24121-24129

Bergamo e lart

Redakto

Bergamo e lart esht pjesa historike e qytetit dhe esht rrethuar nga mure te ndertuara nga Celtet.Nga Bergamo e lart mund te shifet gjith qyteti i ri i quajtur Bergamo e ulet.

Të huajt

Redakto

Vetëm 31 % e banorëve të qytetit kanë lindur në Bergamo, të tjerët kanë ardhur nga qytete, rajone apo shtete të tjera.

Renditja Shtetësia Kombësia Përqindja
1 Bolivia 3807 19,4%
2 Rumania 1970 10,0%
3 Maroku 1521 7,8%
4 Ukraina 1457 7,4%
5 Shqipëria 1116 5,7%
6 Bangladeshi 1019 5,2%
7 Kina 1007 5,1%
8 Senegali 562 2,9%
9 Tunizia 527 2,7%
10 Ekuadori 514 2,6%