Bruçi

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Dibrës

Fshati Bruç ndodhet në Komunën Rukaj, Qarku i Dibrës, Rrethi i Matit, Shqipëri. Popullsia e fshatit është rreth 200 banorë. Ky fshat është i njohur për disa vendbanime shpellore që ndodhen në veri të tij, ku më të njohurat janë vendbanimi shpellor i Blazit, Këputës, Pëllumbave dhe Nezirit. Gjithashtu ai është i njohur për një burim uji të pijshëm.

Bruçi

Gjeografia Redakto

Demografia Redakto

Ekonomia Redakto

Historia Redakto

Shih dhe këtë RedaktoLidhje të jashtme Redakto