Dassaro është një person i mitologjisë greke.

Ajo është e bija e Iliri, mbesa e ciklopit Polifemi dhe e Galateia si edhe eponimi i fisit ilir te Dasaretët.[1]

LiteraturaRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Appian, Illyrische Kriege 2.