Fakulteti i Drejtësisë

divisionë në Universitet

Fakulteti i Drejtësisë, ose Fakulteti Juridik, është një njësi universitetare, e specializuar në arsimim ligjor për individët që synojnë të bëhen juristë. Kjo njësi përbënte një nga katër ndarjet tradicionale të mësimdhënjes në organogramën e universiteteve mesjetare; njësitë e tjera tradicionale janë Artet, Mjekësia, dhe Teologjia. Tradicionalisht, studentët e interesuar duhet të mbaronin studimet në Fakultetin e Arteve përpara se të pranoheshin në një nga Fakultetet superiore, të tilla si Fakulteti i Drejtësisë.[1]

Në trevat shqiptare

Redakto

Disa nga Fakuletet e Drejtësisë në trevat shqiptare janë:

Burim i të dhënave

Redakto
  1. ^ The Faculty of Arts - Catholic Encyclopedia.

Shih edhe

Redakto