Hiperinflacioni është një formë inflacioni, pra zhvlerësimi i monedhës, ku rënia e vlerës së kësaj të fundit është tejet e ndryshueshme dhe e paparashikueshme.[1]

Hiperinflacioni në Argjentinë

Shiko dheRedakto

BurimetRedakto

  1. ^ Robert Blumen. "Weimar and Wall Street", Mises Daily, shtator 2004,