Kaunas është qyteti i dytë më i madh në Lituani dhe ka qenë qendra e ekonomisë, akademisë dhe jetës kulturore.

Kaunas
Qytet
Kolazh me pamje nga Kaunasi
Kolazh me pamje nga Kaunasi
Nofkat: 
Zemra e Lituanisë
Popullsia
 • Gjithsej292.677
TargatK
Faqja zyrtarewww.kaunas.lt

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit të popullsisë më 2017, qyteti ka pasur 292,677 banorë.

 1. Lituanezët - 93.6%
 2. Rusët - 3.8%
 3. Ukrainasit - 0.4%
 4. Polakët - 0.4%
 5. Bjellorusët - 0.2%
 6. Të tjerë - 1.6%

Sporti

Redakto

Futboll

FK Kauno Žalgiris;
FC Stumbras.

Kryetarët e Bashkisë

Redakto
 • 1921–1931 – Jonas Vileišis
 • 1931 – Juozas Vokietaitis
 • 1932–1933 – Antanas Gravrogkas
 • 1933–1939 – Antanas Merkys
 • 1940 – Antanas Garmus
 • 1990–1991 – Vidmantas Adomonis
 • 1991–1992 – Vilimas Čiurinskas
 • 1992–1995 – Arimantas Račkauskas
 • 1995 – Rimantas Tumosa
 • 1995–1997 – Vladas Katkevičius
 • 1997 – Alfonsas Andriuškevičius
 • 1997–2000 – Henrikas Tamulis
 • 2000 – Vytautas Šustauskas
 • 2000 – Gediminas Budnikas
 • 2001–2002 – Erikas Tamašauskas
 • 2002–2003 – Giedrius Donatas Ašmys
 • 2003–2007 – Arvydas Garbaravičius
 • 2007–2011 – Andrius Kupčinskas
 • 2011 – Rimantas Mikaitis
 • 2011 – 2015 Andrius Kupčinskas
 • 2015- Visvaldas Matijošaitis

Binjakëzimet

Redakto


Lidhje të jashtme

Redakto