Kjo është lista e miliarderëve sipas revistës Forbes.

Top lista (2008)Redakto

Legjenda
Ikona Përshkrimi
Nuk ka ndryshuar prej listës për 2007.
 


Është rritur prej listës për 2007.
Është ulur prej listës për 2007.
Nr. Emri Vlera (USD) Mosha Shtetësia Vendbanimi Burimi i pasurisë Ref.
&0000000000000001.0000001  Buffett, WarrenWarren Buffett $62.0 miliardë   align="center"|78   SHBA   SHBA Berkshire Hathaway [1]
&0000000000000002.0000002  Helú, Carlos SlimCarlos Slim Helú $60.0 miliardë   align="center"|68   Meksika   Meksika Telmex, América Móvil [1]
&0000000000000003.0000003 Gates, BillBill Gates $58.0 miliardë   align="center"|52   SHBA   SHBA Microsoft [1]
&0000000000000004.0000004  Mittal, LakshmiLakshmi Mittal $45.0 miliardë   align="center"|58   India   Britania e Madhe Arcelor Mittal [2]
&0000000000000005.0000005  Ambani, MukeshMukesh Ambani $43.0 miliardë   align="center"|51   India   India Reliance Industries [2]
&0000000000000006.0000006  Ambani, AnilAnil Ambani $42.0 miliardë   align="center"|49   India   India Anil Dhirubhai Ambani Group [2]
&0000000000000007.0000007  Akhmetov, Rinat Rinat Akhmetov $31.1 miliardë   align="center"|42   Ukraina   Ukraina SCM Holdings [3][4][5]
&0000000000000008.0000008 Kamprad, IngvarIngvar Kamprad dhe familja $31.0 miliardë  82   Suedia   Zvicra IKEA [2]
&0000000000000009.0000009  Pal Singh, KushalKushal Pal Singh $30.0 miliardë   align="center"|77   India   India DLF Group [2]
&0000000000000010.00000010  Deripaska, OlegOleg Deripaska $28.0 miliardë   align="center"|40   Rusia   Rusia Rusal [2]
&0000000000000011.00000011  Albrecht, KarlKarl Albrecht $27.0 miliardë   align="center"|88   Gjermania   Gjermania ALDI [2]
&0000000000000012.00000012 Ka-shing, LiLi Ka-shing $26.5 miliardë   align="center"|79   Hong Kongu   Hong Kongu Cheung Kong Holdings, Hutchison Whampoa [6]
&0000000000000013.00000013 Adelson, SheldonSheldon Adelson $26.0 miliardë  74   SHBA   SHBA Las Vegas Sands [7]
&0000000000000014.00000014 Arnault, BernardBernard Arnault $25.5 miliardë  59   Franca   Franca LVMH Moët Hennessy • Louis Vuitton [8]
&0000000000000015.00000015 Ellison, LawrenceLawrence Ellison $25.0 miliardë   align="center"|63   SHBA   SHBA Oracle Corporation [1]
&0000000000000016.00000016  Abramovich, RomanRoman Abramovich $23.5 miliardë   align="center"|41   Rusia   Rusia Millhouse Capital [9]
&0000000000000017.00000017  Albrecht, TheoTheo Albrecht $23.0 miliardë   align="center"|85   Gjermania   Gjermania ALDI, Trader Joe's [10]
&0000000000000018.00000018 Bettencourt, LilianeLiliane Bettencourt $22.9 miliardë   align="center"|85   Franca   Franca L'Oréal [1]
&0000000000000019.00000019  Mordashov, AlexeiAlexei Mordashov $21.2 miliardë   align="center"|42   Rusia   Rusia Severstal [9]
&0000000000000020.00000020 Alsaud, Prince Alwaleed Bin TalalPrince Alwaleed Bin Talal Alsaud $21.0 miliardë   align="center"|51   Arabia Saudite   Arabia Saudite Kingdom Holding Company, Citigroup [11]
&0000000000000021.00000021  Fridman, MikhailMikhail Fridman $20.8 miliardë   align="center"|43   Rusia   Rusia Alfa Group
&0000000000000022.00000022  Lisin, VladimirVladimir Lisin $20.3 miliardë   align="center"|51   Rusia   Rusia Novolipetsk Steel [12]
&0000000000000023.00000023 Ortega, AmancioAmancio Ortega $20.2 miliardë  72   Spanja   Spanja Inditex Group [13]
&0000000000000024.00000024 Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, Sultan HassanalSultan Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah[diskuto] $20.0 miliardë   align="center"|62   Brunei   Brunei Brunei Shell Petroleum [14]
&0000000000000025.00000025  Kwok, RaymondRaymond Kwok, Thomas Kwok, dhe Walter Kwok $19.9 miliardë   align="center"|56, 57, and 58   Hong Kongu   Hong Kongu Sun Hung Kai
&0000000000000026.00000026  Prokhorov, MikhailMikhail Prokhorov $19.5 miliardë   align="center"|42   Rusia   Rusia Interros [12]
&0000000000000027.00000027  Potanin, VladimirVladimir Potanin $19.3 miliardë   align="center"|47   Rusia   Rusia Interros [12]
&0000000000000028.00000028 Walton, ChristyChristy Walton $19.2 miliardë   align="center"|53   SHBA   SHBA Wal-Mart [15]
&0000000000000029.00000029 Walton, JimJim Walton $19.2 miliardë   align="center"|60   SHBA   SHBA Wal-Mart [15]
&0000000000000029.00000029 Walton, S. RobsonS. Robson Walton $19.2 miliardë   align="center"|64   SHBA   SHBA Wal-Mart [15]
&0000000000000031.00000031  Kee, Lee ShauLee Shau Kee $19.0 miliardë   align="center"|80   Hong Kongu   Hong Kongu Henderson Land Development
&0000000000000031.00000031 Walton, AliceAlice Walton $19.0 miliardë   align="center"|58   SHBA   SHBA Wal-Mart [15]
&0000000000000033.00000033 Thomson, DavidDavid Thomson dhe familja $18.9 billion  50   Kanadaja   Kanadaja The Thomson Corporation [16]
&0000000000000034.00000034 Brin, SergeySergey Brin $18.7 miliardë   align="center"|34   SHBA   SHBA Google [1]
&0000000000000035.00000035 Page, LarryLarry Page $18.6 miliardë   align="center"|35   SHBA   SHBA Google [1]
&0000000000000036.00000036  Otto, MichaelMichael Otto dhe familja $18.2 miliardë   align="center"|64   Gjermania   Gjermania Otto GmbH
&0000000000000037.00000037 Persson, StefanStefan Persson $17.7 miliardë  60   Suedia   Suedia Hennes & Mauritz
&0000000000000038.00000038 Kerimov, SuleymanSuleyman Kerimov $17.5 miliardë   align="center"|42   Rusia   Rusia Gazprom, Sberbank
&0000000000000039.00000039  Koch, CharlesCharles Koch $17.0 miliardë   align="center"|72   SHBA   SHBA Koch Industries [17]
&0000000000000040.00000040  Koch, David H.David H. Koch $17.0 miliardë   align="center"|67   SHBA   SHBA Koch Industries [17]
&0000000000000041.00000041 Pinault, FrançoisFrançois Pinault dhe familja $16.9 miliardë   align="center"|71   Franca   Franca PPR
&0000000000000042.00000042 Dell, MichaelMichael Dell $16.4 miliardë   align="center"|43   SHBA   SHBA Dell
&0000000000000043.00000043 Allen, PaulPaul Allen $16.0 miliardë  55   SHBA   SHBA Microsoft [11]
&0000000000000043.00000043 Kerkorian, KirkKirk Kerkorian $16.0 billion   align="center"|90   SHBA   SHBA Tracinda Corporation [7]
&0000000000000045.00000045 Ballmer, StevenSteven Ballmer $15.0 miliardë  52   SHBA   SHBA Microsoft [18]
&0000000000000045.00000045 Johnson, AbigailAbigail Johnson $15.0 miliardë   align="center"|46   SHBA   SHBA Fidelity Investments
&0000000000000045.00000045  Ruia, ShashiShashi Ruia dhe Ravi Ruia $15.0 miliardë     India   India Essar
&0000000000000048.00000048  Al-Kharafi, NasserNasser Al-Kharafi dhe familja $14.0 miliardë   align="center"|64   Kuvajti   Kuvajti M. A. Kharafi & Sons
&0000000000000048.00000048  Westminster, The Duke ofThe Duke of Westminster dhe familja $14.0 miliardë   align="center"|56   Britania e Madhe   Britania e Madhe Grosvenor Group [19]
&0000000000000048.00000048 Icahn, CarlCarl Icahn $14.0 miliardë   align="center"|72   SHBA   SHBA American Car and Foundry Company [7]
&0000000000000048.00000048  Mars, Jr., Forrest EdwardForrest Edward Mars, Jr. $14.0 miliardë   align="center"|76   SHBA   SHBA Mars, Incorporated [7]
&0000000000000048.00000048  Mars, JacquelineJacqueline Mars $14.0 miliardë   align="center"|68   SHBA   SHBA Mars, Incorporated [7]
&0000000000000048.00000048  Mars, JohnJohn Mars $14.0 miliardë   align="center"|71   SHBA   SHBA Mars, Incorporated [7]
&0000000000000048.00000048  Rausing, BirgitBirgit Rausing dhe familja $14.0 miliardë   align="center"|84   Suedia   Zvicra Tetra Laval
&0000000000000048.00000048 Taylor, Jack C.Jack C. Taylor dhe familja $14.0 miliardë   align="center"|85   SHBA   SHBA Enterprise Rent-A-Car
&0000000000000056.00000056  Khan, GermanGerman Khan $13.9 miliardë   align="center"|46   Rusia   Rusia TNK-BP
&0000000000000057.00000057  Klatten, SusanneSusanne Klatten $13.2 miliardë   align="center"|45   Gjermania   Gjermania BMW
&0000000000000058.00000058 Alekperov, VagitVagit Alekperov $13.0 miliardë   align="center"|57   Rusia   Rusia LUKoil
&0000000000000059.00000059  Bren, DonaldDonald Bren $13.0 miliardë   align="center"|75   SHBA   SHBA Irvine Company
&0000000000000060.00000060  Wertheimer, AlainAlain Wertheimer dhe Gerard Wertheimer $12.9 miliardë   align="center"|59 and 58   Franca   SHBA Chanel
&0000000000000061.00000061  Rybolovlev, DmitryDmitry Rybolovlev $12.8 miliardë   align="center"|41   Rusia   Rusia Uralkali
&0000000000000062.00000062 Premji, AzimAzim Premji $12.7 miliardë  62   India   India Wipro Technologies
&0000000000000063.00000063  Sawiris, NaguibNaguib Sawiris $12.7 miliardë   align="center"|53   Egjipti   Egjipti Orascom Telecom Holding
&0000000000000064.00000064 Chambers, Anne CoxAnne Cox Chambers $12.6 miliardë  88   SHBA   SHBA Cox Enterprises
&0000000000000065.00000065  Makhmudov, IskanderIskander Makhmudov $11.9 miliardë   align="center"|44   Rusia   Rusia Uralskaya Gorno-Metallurgicheskaya Kompaniya
&0000000000000066.00000066  Mittal, SunilSunil Mittal dhe familja $11.8 miliardë   align="center"|50   India   India Bharti Airtel
&0000000000000067.00000067  Abramov, AlexanderAlexander Abramov $11.5 miliardë   align="center"|49   Rusia   Rusia Evraz Group
&0000000000000068.00000068  Bloomberg, MichaelMichael Bloomberg $11.5 miliardë   align="center"|66   SHBA   SHBA Bloomberg L.P. [13]
&0000000000000069.00000069 Vekselberg, ViktorViktor Vekselberg $11.2 miliardë   align="center"|50   Rusia   Rusia Renova Group
&0000000000000070.00000070 Ferrero, MicheleMichele Ferrero dhe familja $11.0 miliardë   align="center"|81   Italia   Monako Ferrero SpA
&0000000000000070.00000070  Kaiser, GeorgeGeorge Kaiser $11.0 miliardë   align="center"|65   SHBA   SHBA BOK Financial Corporation
&0000000000000070.00000070 Latsis, SpiroSpiro Latsis dhe familja $11.0 miliardë  61   Greqia   Zvicra EFG Bank European Financial Group
&0000000000000070.00000070  Sawiris, NassefNassef Sawiris $11.0 miliardë   align="center"|46   Egjipti   Egjipti Orascom Construction Industries (OCI)
&0000000000000074.00000074  Kuzmichov, AlexeiAlexei Kuzmichov $10.8 miliardë   align="center"|45   Rusia   Rusia Alfa Group
&0000000000000075.00000075  Knight, PhilipPhilip Knight $10.4 miliardë   align="center"|70   SHBA   SHBA Nike
&0000000000000075.00000075  Rashnikov, ViktorViktor Rashnikov $10.4 miliardë   align="center"|59   Rusia   Rusia Magnitogorsk Iron and Steel Works
&0000000000000077.00000077  Bertarelli, ErnestoErnesto Bertarelli $10.3 miliardë   align="center"|42   Zvicra   Zvicra Serono
&0000000000000078.00000078  Mangalam Birla, KumarKumar Mangalam Birla $10.2 miliardë   align="center"|40   India   India Aditya Birla Group
&0000000000000079.00000079 Vecchio, Leonardo DelLeonardo Del Vecchio $10.0 miliardë  72   Italia   Italia Luxottica
&0000000000000079.00000079  Moraes, Antônio Ermírio deAntônio Ermírio de Moraes dhe familja $10.0 miliardë   align="center"|79   Brazil   Brazil Votorantim Group
&0000000000000079.00000079  Fontbona, IrisIris Fontbona dhe familja $10.0 miliardë     Kili   Kili Antofagasta PLC, Quiñenco
&0000000000000079.00000079  Johnson, III, EdwardEdward Johnson, III $10.0 miliardë   align="center"|77   SHBA   SHBA Fidelity Investments
&0000000000000079.00000079 Rausing, HansHans Rausing $10.0 miliardë   align="center"|82   Suedia   Britania e Madhe Tetra Laval [19]
&0000000000000079.00000079 Yevtushenkov, VladimirVladimir Yevtushenkov $10.0 miliardë   align="center"|59   Rusia   Rusia Sistema
&0000000000000079.00000079  Zyuzin, IgorIgor Zyuzin $10.0 miliardë   align="center"|47   Rusia   Rusia Mechel
&0000000000000086.00000086 Dassault, SergeSerge Dassault dhe familja $9.9 miliardë  82   Franca   Franca Dassault Group
&0000000000000087.00000087  Baillères, AlbertoAlberto Baillères $9.8 miliardë   align="center"|75   Meksika   Meksika Grupo Bal
&0000000000000088.00000088  Chandra, RameshRamesh Chandra $9.6 miliardë   align="center"|68   India   India Unitech Group
&0000000000000089.00000089 Ergen, CharlesCharles Ergen $9.5 miliardë  55   SHBA   SHBA Dish Network Corporation
&0000000000000089.00000089 Kluge, JohnJohn Kluge $9.5 miliardë   align="center"|93   SHBA   SHBA Metromedia [13]
&0000000000000089.00000089  Perelman, RonaldRonald Perelman $9.5 miliardë   align="center"|65   SHBA   SHBA Revlon
&0000000000000092.00000092 Berlusconi, SilvioSilvio Berlusconi dhe familja $9.4 miliardë  71   Italia   Italia Fininvest
&0000000000000093.00000093  Adani, GautamGautam Adani $9.3 miliardë   align="center"|45   India   India Adani Group [6]
&0000000000000093.00000093  Kellner, PetrPetr Kellner $9.3 miliardë   align="center"|43   Republika Çeke   Republika Çeke PPF Group
&0000000000000093.00000093  Usmanov, AlisherAlisher Usmanov $9.3 miliardë   align="center"|54   Rusia   Rusia Metalloinvest
&0000000000000096.00000096 Merckle, AdolfAdolf Merckle $9.2 miliardë  73   Gjermania   Gjermania Phoenix Pharmahandel
&0000000000000096.00000096 Finck, Jr., August vonAugust von Finck, Jr. $9.2 miliardë   align="center"|78   Gjermania   Zvicra Allianz
&0000000000000096.00000096  Bakrie, AburizalAburizal Bakrie $9.2 miliardë   align="center"|61   Indonezia   Indonezia PT Lapindo Brantas
&0000000000000098.00000098  Sawiris, OnsiOnsi Sawiris $9.1 miliardë   align="center"|78   Egjipti   Egjipti Orascom Telecom Holding
&0000000000000098.00000098 Al Amoudi, MohammedMohammed Al Amoudi $9.1 miliardë   align="center"|62   Arabia Saudite   Arabia Saudite Corral Petroleum Holdings
&0000000000000099.00000099  Kuok, RobertRobert Kuok $9.0 miliardë   align="center"|84   Malajzia   Hong Kongu Perlis Plantations Bhd
&0000000000000099.00000099 Soros, GeorgeGeorge Soros $9.0 miliardë   align="center"|77   SHBA   SHBA Soros Fund Management

ReferimetRedakto

  1. ^ a b c d e f g DeBare, Ilana (6 mars 2008). "47 Bay Area billionaires on Forbes list". San Francisco Chronicle. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ a b c d e f g "Ambani brothers, L N Mittal among top 10 billionaires". The Times of India. 6 mars 2008. Arkivuar nga origjinali më 7 mars 2008. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ "Ukrainiana: Akhmetov, Net Worth $31.1B, Named Richest Man in Ukraine, CIS, EU". Arkivuar nga origjinali origjinali më 27 gusht 2008. Marrë më 24 tetor 2008. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  4. ^ Korrespondent Names Akhmetov Ukraine’s Richest Man Arkivuar 29 tetor 2008 tek Wayback Machine UNIAN
  5. ^ Корреспондент обнародовал рейтинг самых богатых украинцев. Ахметов – богатейший человек СНГ и Европы Корреспондент.net
  6. ^ a b "Asia's booming billionaires". Agence France Press. 6 mars 2008. Arkivuar nga origjinali origjinali më 11 mars 2008. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  7. ^ a b c d e f Robison, Jennifer (7 mars 2008). "Hard times: LV billionaires take a beating in Forbes magazine's current list". Las Vegas Review-Journal. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  8. ^ "25 most powerful people in business". Fortune. 30 nëntor 2007. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  9. ^ a b "Moscow: World's 'Billionaire' Capital". One India. Arkivuar nga origjinali origjinali më 10 prill 2008. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  10. ^ "Pair of Grocery Giants Remain Germany's Richest Businessmen". Deutsche Welle. 6 mars 2008. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  11. ^ a b Boughey, Steve (29 qershor 2007). "Philanthropy a common theme among the filthy rich". The New Zealand Herald. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  12. ^ a b c Halpin, Tony (13 shkurt 2007). "Abramovich must keep his crown but is relegated in oligarch league". The Times Online. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  13. ^ a b c "Forbes ranks "intriguing" heiresses". China Daily. 20 nëntor 2007. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  14. ^ "The richest royals in the world: It's good to be the king — or queen — when you inherit these fortunes". Forbes.com. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  15. ^ a b c d "Number of Billionaires Up to Record 793". FOX News. 10 mars 2006. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  16. ^ "Buffett ousts Gates as world's richest man". CBC News. 5 mars 2008. Arkivuar nga origjinali më 6 mars 2008. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  17. ^ a b Knapp, Adam (6 mars 2008). "Koch brothers tied for 37th on Forbes list". Wichita Business Journal. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  18. ^ Moore, Heidi (6 mars 2008). "Microsoft-Yahoo: Ballmer, Gates Take $7.9 Billion Hit for the Team". The Wall Street Journal. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  19. ^ a b Low, Valentine (6 mars 2008). "Billionaire London is home to 36 on Forbes richest list". Evening Standard. Arkivuar nga origjinali origjinali më 9 prill 2008. Marrë më 2008-04-04. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)