Lista e shqiptarëve në Egjipt

artikull-listë e Wikimedias

Kjo është një listë e shqiptarëve në Egjipt që përfshin si egjiptianët me origjinë shqiptare ashtu edhe emigrantët shqiptarë që kanë banuar në Egjipt. Lista është renditur sipas fushave ose profesioneve në të cilat dallohen individë të shquar ose të cilët kishin ndikimin më të madh.

Për t'u përfshirë në këtë listë, çdo individ duhet të ketë një artikull në Wikipedia dhe të tregojë se është shqiptar dhe ka jetuar në Egjipt.

Monarkët dhe Sulltanët Redakto

Mbretër Redakto

Kryeministra Redakto

  • Said Halim Pasha – burrë shteti osman me origjinë toske që shërbeu si Vezir i Madh i Perandorisë Osmane nga viti 1913 deri në vitin 1917

Princër të Egjiptit Redakto

Princesha të Egjiptit Redakto

Politikanë Redakto

Ushtarakë Redakto

Financa dhe biznes Redakto

  • Princi Abbas Hilmi – Princi egjiptian dhe Perandorak Osman dhe menaxher financiar Në vitin 2006, ai themeloi Shoqatën e Muzeut të Pallatit Miqtë Manial, e cila kërkon të ruajë pallatin e nipit të tij Princit Muhamed Ali . [16]

Muzikantë Redakto

Media Redakto

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Gibb, Sir Hamilton (1954). The Encyclopaedia of Islam. Brill. fq. 266. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Kiel, Machiel (1990). Ottoman architecture in Albania, 1385–1912. Research Centre for Islamic History, Art and Culture. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ Gibb, Sir Hamilton (1954). The Encyclopaedia of Islam. Brill. fq. 266. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  4. ^ Kiel, Machiel (1990). Ottoman architecture in Albania, 1385–1912. Research Centre for Islamic History, Art and Culture. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  5. ^ Montgomery-Massingberd, Hugh, red. (1980). "The French Ancestry of King Farouk of Egypt". Burke's Royal Families of the World. Vëll. II: Africa & the Middle East. London: Burke's Peerage. fq. 287. ISBN 978-0-85011-029-6. OCLC 18496936. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  6. ^ Goldschmidt, Arthur (2000). Biographical dictionary of modern Egypt. Lynne Rienner Publishers. fq. 191. ISBN 1-55587-229-8. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  7. ^ "Ancestors of Queen Nazli" (JPG). Egy.com. Marrë më 1 mars 2010. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  8. ^ Lagnado, Lucette (18 shtator 2010). "The Lonely King Without a Throne". The Wall Street Journal. Marrë më 10 tetor 2010. He has a passport from Monaco that identifies him as His Royal Highness Prince Ahmed Fouad Farouk. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  9. ^ "New Ruler of Egypt Is a Dancing Sultan" (PDF). The New York Times: SM6. 27 dhjetor 1914. Marrë më 2009-08-09. Sultan Hussein's son, Kemal Eddine, now becomes Crown Prince and next heir to the throne. {{cite journal}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  10. ^ "Prince Hassan Aziz Hassan". Telegraph.co.uk. Arkivuar nga origjinali më 2016-02-27. Marrë më 2016-11-03. {{cite news}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  11. ^ Montgomery-Massingberd, Hugh, red. (1980). "The French Ancestry of King Farouk of Egypt". Burke's Royal Families of the World. Vëll. II: Africa & the Middle East. London: Burke's Peerage. fq. 287. ISBN 978-0-85011-029-6. OCLC 18496936. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  12. ^ Montgomery-Massingberd, Hugh, red. (1980). "The French Ancestry of King Farouk of Egypt". Burke's Royal Families of the World. Vëll. II: Africa & the Middle East. London: Burke's Peerage. fq. 287. ISBN 978-0-85011-029-6. OCLC 18496936. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  13. ^ "Genealogy of Aziz Ezzat Pasha". Arkivuar nga origjinali më 2009-03-31. Marrë më 2008-07-25. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  14. ^ Mikaberidze, Alexander (2011-07-31). Conflict and Conquest in the Islamic World: A Historical Encyclopedia. ABC-CLIO. fq. 294. ISBN 978-1-59884-336-1. Marrë më 21 shkurt 2012. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  15. ^ Tosun Pasa, IMDb.com
  16. ^ "A princely estate". Al-Ahram Weekly (851). 28 qershor – 4 korrik 2007. Arkivuar nga origjinali më 10 tetor 2010. Marrë më 8 tetor 2010. {{cite journal}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  17. ^ "Tefta Tashko-Koço–Biography". teksteshqip.com.
  18. ^ "Tefta Tashko-Koço". enokoco.com (në anglisht).