Sultan Çelebi Mehmed ulind në vitin 1389 në Bursë dhe jetoi gjer me 1421. Si Sulltan i Perandoris Osmane ishte prej vitit 1413–1421. Ai ishte nga familja osmanlli.

Sulltan Mehmedi i I

Shih edheRedakto

Parardhësi 
Mehmedi i I
 Sulltan i 5-të Perandorisë Osmane 
fl. 1413-1421
Pasardhësi 
Murati i II