Milan Nediq

Milan Nediq ishte ushtark serb gjatë luftës së dytë botërore.

BiografiaRedakto

Milan Nediqi ishte ministër i Ushtrisë dhe i marinës jugosllave, në Kralevë, dhe pas arritjes së trupave gjermane ai ra me ta në kontaktë dhe kërkonte e serbëve nga shqiptarët. Ai, gjermanëve u parashtrojë kërkesat e serbe që të ruhet një territor kompakt që do të konsiderohej Serbi. Dhe ky territor duhej t'i përfshinte territoret që nga Zemuni e deri në Gërlicë, ngase, më poshtë, andej nga Kaçaniku dhe Shkupi territoret kontrolloheshin nga bullgarët. Serbët në këtë hapësirë ia vunë pllakën edhe itinerarit të të ashtuquajturës hekurudhë serbe.[1]

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ Amza : Forumi shqiptar