Njohuria

faqe kthjelluese e Wikimedias

Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë Njohuria.
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.


  • Njohuria është tërësia e dijeve që ka mbledhur dikush në një fushë të caktuar. Ajo është tërësia e ideve dhe e nocioneve bazë të një shkence apo një fushe të caktuar.
  • Njohuria është ajo që dimë për dikë apo mbi diçka.
  • Njohja, procesi i përpunimit të informatave në entitetet inteligjente