Robert Anson Heinlein lindi më 7 korrik 1907Butler, Missouri; vdiq më 9 maj 1988Camel, Kalifornia. Ishte një shkrimtar amerikan të zhanrit science fiction.

Robert A. Heinlein
Heinlein-face.jpg
U lind më7 korrik 1907
Butler, Missouri
Vdiq më9 maj 1988
Camel, Kaliforni
KombësiaAmerikanë
Gjinitë letrareScience fiction

JetaRedakto

Pas vizitimet të akademisë marinës ishte Heinlein i stacionuar në anijët të ndryshme (u. a. në USS Lexington, atëherë aeroplanmbajtëse më moderne), para se ai 1934 për shkak një Tuberkuloze karrierën e tij detare e përfundoj.

Ai punoi në puna të ndryshme dhe studioi në Kaliforni. Animuar prej një reklamë e gazetës shkruaj ai 1939 tregimin e parë të tij, që u publikua në një revistë science fiction. Prandaj i përkushtoj Heinlein veç literaturës.