Diskutim:Kokaj/Arkivi 1

Active discussions
Kjo faqe këtu është vetëm për diskutim mbi artikullin Kokaj/Arkivi 1. Wikipedia nxit diskutimin mes vullnetarëve të saj dhe nuk do të censurojë komente bazuar në pikëpamjet ideologjike ose politike. Wikipedia nuk do t’i ndryshojë komentet. Ato ose do të publikohen, ose do të fshihen nëse nuk u binden rregullave kryesore.
Shtyp këtu për të filluar një temë të re diskutimi.
Ju lutemi nënshkruani me: – ~~~~

Të gjitha komentet u nënshtrohen këtyre rregullave:

  • Përmbajuni temës!
  • Nuk lejohen: sharje, fyerje, fjalor i papërshtatshëm, gjuhë që përmban urrejtje, sulme personale, thirrje për dhunë ose çdo qëndrim tjetër jo i rregullt.
Vista-file-manager.png Kjo faqe është një arkiv i diskutimeve të përfunduara. Për pasojë përmbajtja e saj nuk duhet ndryshuar më. Për të diskutuar mbi një temë të kaluar mund të përdoret faqja aktuale e diskutimeve, ku mund të bëhet një shënim që ka lidhje me titullin apo pjesën e diskutimit të këtij arkivi.


Toponimet patronimetRedakto

--Koka11 29 mars 2015 12:57 (CEST) Shih gjersisht sqarimet: *  Wiki Libri: Koka\jt antroponim familjar shqiptar

|Historia - prejardhja dhe formimi i patronimeve (mbiemrave dhe emrave familjar Koka)

Verejtje.. Gjate redaktimeve me jane hequr disa referenca tjera nga Planeti (diskutimet) :te Toponimet patronimet nga studuesja znj. Arllati... Cit:Çlirim Bidollari, Hulumtime onomastike, Tiranë 2012, si: Mbiemrat kanë qenë për të dalluar njerëzit nga njëri-tjetri, sikur Çlirim Bidollari në studimin e tij “Hulumtime onomastike”, do të thotë senë periudhën para formimit të principatave feudale arbërore në shekullin e 12-të, vijon identifikimi i njerëzve sipas titujve e ofiqeve, veçanërisht kur bëhet fjalë për hierarkinë e lartë të kishës... Revistë për studime filologjike 20 2013, AKADEMIA E SHKENCAVE DHE E ARTEVE E KOSOVËS ACADEMIA SCIENTIARUM ET ARTIUM KOSOVIENSIS
Me vendosjen e pushtetit turk dhe me procesin e islamizimit, gjithmonë e në një numër më të madh njerëzish, fillojë të përhapet mënyra e identifikimit të vendasve si myslimanë-nënshtetas të perandorisë osmane, sipas formulës identifikuese: X i biri i Y, ku me kalimin e dekadave nën pushtim, edhe X edhe Y paraqiteshin gjithnjë e më tepër si emra islamikë:Patronime shqiptare, por edhe në tërë perandorinë nuk kanë pasur mbiemra...
N:ë këtë studim patronimi, toponimi, dhe antroponimi; Me sa duket është një variacion i emrit personal shqiptar Kok(ë)a, që e ndeshim te shqiptarët e mesjetës edhe në funksion patronimi: “sh.: Proino Kokkas, Andrea dhe Gjini Koka (1467), Koka – mbiemër familjar në rrethin i mbi Shkodrës Malësisë së Gjakovës, etj SHIH EDHE TE [1])
Po ashtuː Patronimet Koka', dhe Klaiqi, si i ardhur 30 vjete më vone me 1881, nga Klaiqi, kusheriri, Demir Klaiqi, (pasardhësit Haliti dhe djali Bislim thirrën me këtë mbiemër e kane ruajtur mbiemrin Klaiqi), edhe familja Llimon-Gurtë familje që kanë marrë patronimin nga bashkvendasët Guri, sipas toponimit ku kanë jetura në Gurinë(lagje në mesë ʽKokajve të poshtëm dhe të Epërm. Po ashtu Bylykbashi edhe Ali Bylykbashi( nga pjesa e fshatit Kokaj që njihen si Muhaxhirët e Kokajve, por edhe Vranocët që kanë ardhur nga rrethi i Vranjes, Kosovët dhe Gjonët(të shpërngullur tashmë prej andej në fshatin Maxhere, të cilë pas vitit 1947-të i janë aneksuar Kosovës për t/iu bashkangjitur komunës së Preshevës, Rep. së Serbisë / Punim autorial,Kokajt me rrethinë(Hyrja) të Nijazi Ramadani, bot. Monografia për Kokajt 1842-2012, Sh.B.Rrjedha/ISBN 978-9951-453-14-1 SHIH EDHE TE [2]) Koka11 (diskutimet)
p.s. le te mbesin ne faqen e diskutimeve sa per korrektesi ndaj lexueseve--Koka11 29 mars 2015 12:57 (CEST)

--Koka11 31 mars 2015 13:27 (CEST) Lexo mos u mere me askend por respektoje shkencen .. me nderime ːˑ

  • veq toponimi Kokaj eshte i B.Kryeziut.. tjerat Patronimet.." ia ke veshur atij, pasuesi te botohet i plote ose te hiqet.. sepse jan te uduesja znj. Arllati... Cit:Çlirim Bidollari, Hulumtime onomastike, Tiranë 2012.., punime keto akademise shqiperis dhe ASH Kosoves te Nijazi Halilit.. ia ke futur tjeter kujt , te vetmit te cituar B.Kryeziut. (shih Shkrimi ashte i botuar[3]--Koka11 31 mars 2015 13:27 (CEST)
  • Ke citu AKSHK, por kurgja nuk ke thene,si zakonisht, ia fut kot. Mandej na duhet me u marr kot , me humb kohe me ty.--Planeti (diskutimet) 30 mars 2015 14:30 (CEST)

Kërkesë redaktimi më 8 mars 2015Redakto

Lista e personaliteteve ne kete faqe ashte per keqardhje. Cilat jane kriteret baze per perpilimin e kesaj liste. --Luani 1 (diskutimet) 10 mars 2015 00:43 (CET)

Bane e edhe ti dicka ne kete drejtim, Fejzo me mire se me more neper/goje... edhe ti i njeh keta njerze nga Kokajt. --Koka11 29 mars 2015 13:02 (CEST)

Ndryshime te lidhjet e jashtmeRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Tani sa ndryshova 1 lidhje të jashtme te artikulli Kokaj. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Kam bërë këto ndryshime:

Kur të keni mbaruar së shqyrtuari ndryshimet e mia, mund të ndiqni udhëzimet te stampa më poshtë për të rregulluar çdo problem me adresat.

Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raporto bug) 10 shtator 2019 01:09 (CEST)

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 1 lidhje të jashtme te artikulli Kokaj. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Gjithashtu aty mund të gjeni informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:

te http://puka.shqiperia.com/index/artikull/artID/438/titulli/Dardha%7CProf
te http://www.kokaj.net/lajmet-nga-vendi-detale/items/fshatit-kokaj-i-kthehet-jeta-e-gjalleria.html%7CFshatit


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raporto bug) 23 shtator 2019 23:30 (CEST)

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 2 lidhje të jashtme te artikulli Kokaj. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:

te lidhja http://puka.shqiperia.com/index/artikull/artID/438/titulli/Dardha%7CProf.
te lidhja http://www.kokaj.net/lajmet-nga-vendi-detale/items/fshatit-kokaj-i-kthehet-jeta-e-gjalleria.html%7CFshatit.


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 15 maj 2020 07:59 (CEST)

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 3 lidhje të jashtme te artikulli Kokaj. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 20 qershor 2020 00:19 (CEST)

Internet Archive BotRedakto

Përshëndetje, redaktorë!

Sapo ndryshova 3 lidhje të jashtme te artikulli Kokaj. Ju lutem, shpenzoni pak kohë për të shqyrtuar redaktimin tim. Nëse keni ndonjë pyetje ose dëshironi që t'i injoroj lidhjet apo faqet krejtësisht në të ardhmen, ju lutem, vizitoni këtë faqe për informacione të mëtejshme. Ndër të tjera, aty mund të gjeni dhe informacion se si mund të rregulloni problemet që mund të kem shkaktuar. Kam bërë këto ndryshime:


Gjithë të mirat!—InternetArchiveBot (Raportoni probleme) 26 qershor 2020 05:57 (CEST)

Return to "Kokaj/Arkivi 1" page.