Dorota Bogusława Horodyska është eseiste dhe përkthyese e letërsisë shqipe në gjuhën polake.

Dorota Horodyska
Fotoporteti
Emri Dorota
Mbiemri Horodyska
Lindur më
Lindur në Szczecinek (Polonia)
Shtetësia polake
Profesioni filolog
përkthyes

BiografiaRedakto

Dorota Horodyska kreu Fakultetin Filologjik në Universitetin e Varshavës. Në vitin 2002 fitoi çmimin prestigjioz Pende e Argjendte për përkthimin e librit të Y.Aliçkes në gjuhen polake. Nga 2009 ajo është kryetare e Shoqatës Poloni-Shqipëri. Jeton në Varshavë.

PërkthimetRedakto