Faqja kryesore

(Përcjellë nga Faqja Kryesore)
Mirë se vini në Wikipedia,
enciklopedia e lirë të cilën mund ta redaktoni edhe ju.
88.839 artikuj në shqip
HS VdQ.svg ARTIKULLI I JAVËS
Detail of 'The Beauty of Durres' Mosaic (Illyrian - 4th Cent. BCE) - National Historical Museum - Tirana - Albania (42748108492).jpg

Bukuroshja e Durrësit është një mozaik polikromatik i shekullit IV p.e.s. dhe është mozaiku më i lashtë e më i rëndësishëm i zbuluar ndonjëherë në Shqipëri. Mozaiku ka një sipërfaqe prej 9 metrash katrorë dhe ka formë eliptike e që paraqet kokën e një gruaje në një sfond të zi, të rrethuar nga lule dhe elemente të tjera lulesh. U zbulua në vitin 1917 në Durrës dhe që nga viti 1992 ekspozohet në Muzeun Historik Kombëtar të Shqipërisë në Tiranë.

...

HSEditor.svg KËSHILLA
  • Përdorni shkronjat Ë, ë, Ç, ç gjatë shkrimit dhe trajtën e shquar në tituj.
  • Nëse keni pyetje në lidhje me Wikipedia-n shkoni te Pyetje e Përgjigje.
  • Për të bërë prova me wikitekst shkoni te Livadhi.
  • Faqja për të diskutuar temat më të rëndësishme që lidhen me Wikipedia-n është Kuvendi.
  • Për vërejtje dhe ankesa shkoni te Zyra e Ankesave.


Nuvola apps edu languages.svg If you have any problem and don't understand Albanian, please ask for assistance here.

HSSubpages.svg ARTIKUJ TË RINJ
HSAktuell.svg RISI NË KOMUNITET
Lexojeni në një gjuhë tjetër