Fraktura
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Fraktura
Viti i prodhimit [[1983 në film|1983]]
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Piro Milkani
Skenari Dhimitër Anagnosti
Muzika e filmit Aleksandër Gashi
Kameramani Aleksandër Kasneci
Drejtori artistik Petrit Beci
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Endri Cili
Thimi Filipi
Sotiraq Bratko
Zamira Begolli

Filmi "Fraktura" prodhim i vitit 1983. Regjia: Piro Milkani, Skenari: Dhimitër Anagnosti, Producent: Shqipëria e Re , Muzika: Aleksandër Gashi.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Gazi një djalë i vogël çdo mëngjez kur shkon në shkollë përshëndet djaloshin sklupturë që është vendsour në parkun e qytetit dhe fëmijët i kanë vënë emrin Ilir. Por një ditë Ilirit i thyejnë krahët dhe Gazi i vogël kalon një dramë që gjyshi dhe prindërit e kuptojnë tepër vonë.

Aktorët në role

Redakto


Lidhje të jashtme

Redakto

Xhirimet e ketij filmi jane bere tek parku Rinia dhe tek ish kombinati poligrafik Tiranë.