Iraku është shtet në Azinë Jugperëndimore. Shtrirja hapsinore e Irakut përshtatet kryesisht me regjonin natyror të fushës së Mesapotamisë, përveç pjesa veriperëndimore, ku depërton në pllajën e Sirisë. Kufirin me Turqinë e mbyllin malet Tauruset Lindore, me Iranin malet e Kurdistanit dhe ato të Zagrosit. Me Jordaninë, Arabinë Saudite dhe Kuvajtin kufiri është natyror, i cili ndan viset e skajshme stepore të Irakut prej atyre të thata të mbrendshme të Arabisë.Kah pjesa juglindore Iraku depërton në Gjirin Persik.

Iraku nga sateliti

RelieviRedakto

 
harta topografike e Irakut

KlimaRedakto

 
Klimogrami

HidrografiaRedakto

Bota bimore e shtazoreRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto