Hape menynë kryesore

Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç

Flag of the United Kingdom.svg
South Georgia and
the South Sandwich Islands
Flag of South Georgia and the South Sandwich Islands.svg Emblema - Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç
Flamuri Stema
Vendndodhja - Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç

Gjeorgjia Jugore dhe Ishujt Jugorë Sanduiç (GjJIJS) (Anglisht: South Georgia and the South Sandwich Islands) është një Territor Britanik përtej DetitAtlantikun Jugor. Ajo është një përmbledhje ishujsh të paaritshëm që përbëhen nga Gjeorgjia Jugore – e cila është rreth 170 km me 29 km dhe është pa diskutim ishulli më i madh në këtë territor – dhe një zinxhir i shijve më të vegjël të njohur si Ishujt Jugorë Sanduiç të cilët shtrihen rreth 400 milje në juglindje.

HistoriaRedakto

GjeografiaRedakto