Lista e shteteve sipas popullsisë

artikull-listë e Wikimedias
(Përcjellë nga Lista e shteteve sipas numrit të banorëve)
Renditja Shteti (ose territori i varur) Popullsia Data % popullsinë
e botës
Burimi
1   Kina[1] 1.377.860.814 6 gusht 2016 19.59% Vlerësim zyrtar
2   India 1.292.908.922 6 gusht 2016 18.39% jozyrtar[lidhje e vdekur]
3   SHBA 318.503.000 4 gusht 2014 4.53% Regjistrim zyrtar
4   Indonezia 252.164.800 1 korrik 2014 3.59% Vlerësim zyrtar
5   Brazili 192.376.496 1 korrik 2011 2.74% Vlerësim zyrtar
6   Pakistani 188.020.000 1 korrik 2014 2.67% Vlerësim vjetor zyrtar
7   Nigeria 166.629.000 July 1, 2012 2.37% UN estimate
8   Bangladeshi 152.518.015 16 korrik 2012 2.17% Statistics Bureau[2]
9   Rusia 143.117.000 1 qershor 2012 2.04% Vlerësim zyrtar Arkivuar 8 gusht 2012 tek Wayback Machine
10   Japonia 127.530.000 1 qershor 2012 1.81% Monthly Vlerësim zyrtar
11   Meksika 112.336.538 12 qershor 2010 1.6% 2010 census
12   Filipinet 92.337.852 1 maj 2010 1.31% 2010 census Arkivuar 25 qershor 2012 tek Wayback Machine
13   Vietnami 87.840.000 1 korrik 2011 1.25% Vlerësim zyrtar Arkivuar 23 dhjetor 2017 tek Wayback Machine
14   Etiopia 84.320.987 1 korrik 2012 1.2% Vlerësim zyrtar
15   Egjipti Gabim shprehjeje: Operator i papritur <000 korrik 15, 2024 Gabim shprehjeje: Operator i papritur <% Official population clock
16   Gjermania 81.859.000 30 nëntor 2011 1.16% Monthly Vlerësim zyrtar
17   Irani 75.149.669 1 korrik 2011 1.07% 2011 census Arkivuar 19 nëntor 2012 tek Wayback Machine
18   Turqia 74.724.269 31 dhjetor 2011 1.06% Vlerësim zyrtar Arkivuar 18 tetor 2012 tek Wayback Machine
19   Republika Demokratike e Kongos 69.575.000 1 korrik 2012 0.99% UN estimate
20   Tailanda 65.479.453 1 shtator 2010 0.93% 2010 census
21   Franca[3] 65.350.000 1 janar 2012 0.93% Vlerësim zyrtar
22   Britania e Madhe 62.262.000 1 korrik 2010 0.89% Vlerësim zyrtar
23   Italia 60.820.787 31 dhjetor 2011 0.86% Vlerësim zyrtar
24   Republika Jugafrikane 50.586.757 1 korrik 2011 0.72% Vlerësim zyrtar
25   Korea Jugore 50.004.441 1 korrik 2012 0.71% Vlerësim zyrtar
27   Birmania 48.724.000 1 korrik 2012 0.69% UN estimate
26   Kolumbia Gabim shprehjeje: Operator i papritur <000 korrik 15, 2024 Gabim shprehjeje: Operator i papritur <% Official population clock
28   Spanja 46.163.116 1 korrik 2012 0.66% Monthly Vlerësim zyrtar Arkivuar 17 mars 2012 tek Wayback Machine
29   Ukraina 45.565.909 1 qershor 2012 0.65% Monthly Vlerësim zyrtar
31   Tanzania 43.188.000 1 korrik 2010 0.61% Vlerësim zyrtar
32   Kenia 42.749.000 1 korrik 2012 0.61% UN estimate
30   Argjentina 43.590.400 1 korrik 2016 0.57% Official annual projection
33   Polonia 38.501.000 31 mars 2011 0.55% 2011 census
34   Algjeria 37.100.000 1 janar 2012 0.53% Vlerësim zyrtar Arkivuar 6 mars 2012 tek Wayback Machine
35   Kanadaja Gabim shprehjeje: Operator i papritur <00 korrik 15, 2024 Gabim shprehjeje: Operator i papritur <% Official population clock Arkivuar 5 qershor 2018 tek Wayback Machine
37   Iraku 33.330.000 1 korrik 2011 0.47% Vlerësim zyrtar
38   Uganda 32.939.800 1 korrik 2011 0.47% Vlerësim zyrtar
36   Maroku Gabim shprehjeje: Operator i papritur <00 korrik 15, 2024 Gabim shprehjeje: Operator i papritur <% Official population clock
39   Sudani 30.894.000 22 prill 2008 0.44% 2008 census
40   Peru 30.135.875 30 qershor 2012 0.43% Vlerësim zyrtar
41   Uzbekistani 29.123.400 1 korrik 2011 0.41% Vlerësim zyrtar
42   Malajzia 28.334.135 6 korrik 2010 0.4% 2010 census Arkivuar 13 nëntor 2011 tek Wayback Machine
43   Venezuela 27.150.095 30 nëntor 2011 0.39% 2011 census Arkivuar 12 shtator 2019 tek Wayback Machine
44   Arabia Saudite 27.136.977 28 prill 2010 0.39% 2010 census
45   Nepali 26.620.809 22 qershor 2011 0.38% 2011 census
46   Afganistani 25.500.100 2012-2013 0.36% Vlerësim zyrtar Arkivuar 18 shtator 2012 tek Wayback Machine
47   Gana 24.658.823 26 shtator 2010 0.35% 2010 census
48   Koreja e Veriut 24.554.000 1 korrik 2012 0.35% UN estimate
49   Jemeni 24.527.000 1 korrik 2012 0.35% Vlerësim zyrtar
52   Mozambiku 23.700.715 1 korrik 2012 0.34% Vlerësim zyrtar[lidhje e vdekur]
53   Taivani[4] 23.261.747 June 30, 2012 0.33% Monthly Vlerësim zyrtar
50   Australia

Gabim shprehjeje: Operator i papritur <

korrik 15, 2024 Gabim shprehjeje: Operator i papritur <% Official population clock
51   Siria Gabim shprehjeje: Operator i papritur <000 korrik 15, 2024 Gabim shprehjeje: Operator i papritur <% Official population clock
55   Madagaskari 20.696.070 1 korrik 2011 0.29% Vlerësim zyrtar
56   Angola 20.609.294 1 korrik 2012 0.29% Vlerësim zyrtar
57   Bregu i Fildishtë 20.595.000 1 korrik 2012 0.29% UN estimate
58   Sri Lanka 20.277.597 20 mars 2012 0.29% 2012 census
54   Nigeri 20.715.000 1 korrik 2016 0.24% Vlerësim zyrtar
59   Kameruni 19.406.100 1 janar 2010 0.28% Vlerësim zyrtar
60   Rumania 19.042.936 20 tetor 2011 0.27% 2011 census
61   Kili 17.402.630 30 qershor 2012 0.25% Vlerësim zyrtar
62   Holanda 17.024.840 15 korrik 2024 0.24% Monthly Vlerësim zyrtar
63   Kazakistani 16.776.000 June 1, 2012 0.24% Monthly Vlerësim zyrtar
64   Mali 16.319.000 1 korrik 2012 0.23% UN estimate
65   Malavi 15.883.000 1 korrik 2012 0.23% UN estimate
66   Burkina Faso 15.730.977 1 korrik 2010 0.22% Vlerësim zyrtar
67   Guatemala 14.713.763 1 korrik 2011 0.21% Vlerësim zyrtar Arkivuar 7 tetor 2011 tek Wayback Machine
68   Ekuadori 14.483.499 November 28, 2010 0.21% 2010 census
69   Kamboxhia 14.478.000 1 korrik 2012 0.21% UN estimate
70   Zambia 13.046.508 October 16, 2010 0.19% 2010 census
71   Zimbabveja 13.014.000 1 korrik 2012 0.18% UN estimate
72   Senegali 12.855.153 1 korrik 2011 0.18% Vlerësim zyrtar
73   Çadi 11.831.000 1 korrik 2012 0.17% UN estimate
74   Kuba 11.247.925 31 dhjetor 2011 0.16% Vlerësim zyrtar Arkivuar 31 janar 2020 tek Wayback Machine
75   Belgjika 10.951.266 1 janar 2011 0.16% Vlerësim zyrtar
76   Greqia 10.787.690 24 maj 2011 0.15% 2011 census Arkivuar 11 tetor 2011 tek Wayback Machine
77   Ruanda 10.718.379 1 korrik 2011 0.15% Vlerësim zyrtar
78   Tunizia 10.673.800 1 korrik 2011 0.15% Vlerësim zyrtar Arkivuar 17 nëntor 2020 tek Wayback Machine
79   Portugalia 10.561.614 21 mars 2011 0.15% 2011 census
80   Republika Çeke 10.504.203 31 dhjetor 2011 0.15% Vlerësim zyrtar
81   Guineja 10.481.000 1 korrik 2012 0.15% UN estimate
82   Bolivia 10.426.154 2010 0.15% Vlerësim zyrtar Arkivuar 13 nëntor 2012 tek Wayback Machine
83   Haiti 10.085.214 1 korrik 2010 0.14% Vlerësim zyrtar
84   Hungaria 9.962.000 January 1, 2012 0.14% Vlerësim zyrtar
85   Somalia[5] 9.797.000 1 korrik 2012 0.14% UN estimate
86   Suedia 9.507.324 31 maj 2012 0.14% Monthly Vlerësim zyrtar
87   Bjellorusia 9.457.500 1 korrik 2012 0.13% Monthly Vlerësim zyrtar
88   Republika Dominikane 9.445.281 1 dhjetor 2010 0.13% 2010 census
89   Benini 9.352.000 1 korrik 2012 0.13% UN estimate
90   Azerbajxhani 9.235.100 1 janar 2012 0.13% Vlerësim zyrtar Arkivuar 7 shkurt 2012 tek Wayback Machine
91   Burundi 8.749.000 1 korrik 2012 0.12% UN estimate
92   Austria 8.452.835 1 korrik 2012 0.12% Vlerësim zyrtar
93  Honduras 8.385.072 1 korrik 2012 0.12% Vlerësim zyrtar Arkivuar 17 tetor 2010 tek Wayback Machine
94   Emiratet e Bashkuara Arabe 8.264.070 1 korrik 2010 0.12% Vlerësim zyrtar
95   Sudani i Jugut 8.260.490 22 prill 2008 0.12% 2008 census
96   Zvicra 7.952.600 31 dhjetor 2011 0.11% Vlerësim zyrtar
97   Izraeli 7.879.500 30 prill 2012 0.11% Monthly Vlerësim zyrtar
98   Taxhikistani 7.800.000 1 janar 2012 0.11% Vlerësim zyrtar
99   Bullgaria 7.364.570 1 shkurt 2011 0.1% 2011 census
100   Serbia[6] 7.120.666 1 tetor 2011 0.1% 2011 census
101   Hong Kongu (Kina)[7] 7.103.700 31 dhjetor 2011 0.1% Vlerësim zyrtar
102   Papua Guinea e Re 7.014.000 1 korrik 2012 0.1% UN estimate
104   Libia 6.469.000 1 korrik 2012 0.092% UN estimate
105   Laosi 6.465.800 1 korrik 2012 0.092% Vlerësim zyrtar
106   Paraguai 6.337.127 1 korrik 2010 0.09% Vlerësim zyrtar
103   Jordania Gabim shprehjeje: Operator i papritur <00 korrik 15, 2024 Gabim shprehjeje: Operator i papritur <% Official population clock
107   Togo 6.191.155 6 nëntor 2010 0.088% 2010 census
108   El Salvador 6.183.000 30 qershor 2010 0.088% Vlerësim zyrtar
109   Sierra Leone 6.126.000 1 korrik 2012 0.087% UN estimate
110   Nikaragua 5.815.524 1 korrik 2010 0.083% Vlerësim zyrtar
111   Danimarka 5.584.758 1 prill 2012 0.079% Monthly Vlerësim zyrtar
112   Eritrea 5.581.000 1 korrik 2012 0.079% UN estimate
113   Kirgistani 5.477.600 1 korrik 2011 0.078% Vlerësim zyrtar
114   Sllovakia 5.445.324 30 shtator 2011 0.077% Vlerësim zyrtar Arkivuar 13 nëntor 2012 tek Wayback Machine
115   Finlanda Gabim shprehjeje: Operator i papritur <0 korrik 15, 2024 Gabim shprehjeje: Operator i papritur <% Official population clock
116   Singapori 5.183.700 June 30, 2011 0.074% Vlerësim zyrtar
117   Turkmenistani 5.170.000 1 korrik 2012 0.074% UN estimate
118   Norvegjia Gabim shprehjeje: Operator i papritur <00 korrik 15, 2024 Gabim shprehjeje: Operator i papritur <% Official population clock
119   Irlanda 4.588.252 10 prill 2011 0.065% 2011 census
120   Republika e Afrikës Qendrore 4.576.000 1 korrik 2012 0.065% UN estimate
121   Gjeorgjia[8] 4.497.600 January 1, 2012 0.064% Vlerësim zyrtar
122   Zelanda e Re Gabim shprehjeje: Operator i papritur <0 korrik 15, 2024 Gabim shprehjeje: Operator i papritur <% Official population clock
123   Kosta Rika 4.301.712 3 qershor 2011 0.061% 2011 census
124   Palestina[9] 4.293.309 1 korrik 2012 0.061% Vlerësim zyrtar
125   Libani 4.292.000 1 korrik 2012 0.061% UN estimate
126   Kroacia 4.290.612 31 mars 2011 0.061% 2011 census
127   Liberia 4.245.000 1 korrik 2012 0.06% UN estimate
128   Republika e Kongos 4.140.000 1 korrik 2012 0.059% UN estimate
129   Bosnja dhe Hercegovina 3.839.737 June 30, 2011 0.055% Vlerësim zyrtar
130   Portoriko (USA) 3.725.789 1 prill 2010 0.053% 2010 census
131   Kuvajti 3.582.054 31 dhjetor 2010 0.051% Vlerësim zyrtar
132   Moldavia[10] 3.559.500 January 1, 2012 0.051% Vlerësim zyrtar
133   Panama 3.405.813 May 16, 2010 0.048% 2010 census
134   Mauritania 3.378.254 1 korrik 2012 0.048% Vlerësim zyrtar
135   Armenia 3.268.500 1 korrik 2011 0.046% Vlerësim zyrtar
136   Uruguaj 3.251.526 30 shtator 2011 0.046% 2011 census Arkivuar 12 janar 2012 tek Wayback Machine
137   Lituania 3.187.700 1 maj 2012 0.045% Monthly Vlerësim zyrtar
138   Mongolia 2.844.000 July 1, 2012 0.04% UN estimate
139   Shqipëria 2.895.947 1 janar 2014 0.041% Vlerësim zyrtar vjetor
140   Omani 2.773.479 December 12, 2010 0.039% 2010 census
141   Xhamajka 2.705.827 December 31, 2010 0.038% Vlerësim zyrtar
142   Namibia 2.364.000 July 1, 2012 0.034% UN estimate
143   Lesoto 2.217.000 1 korrik 2012 0.032% UN estimate
144   Letonia 2.070.371 March 1, 2011 0.029% 2011 census Arkivuar 10 qershor 2012 tek Wayback Machine
145   Sllovenia Gabim shprehjeje: Operator i papritur <0 korrik 15, 2024 Gabim shprehjeje: Operator i papritur <% Official population clock
146   Maqedonia e Veriut 2.057.284 31 dhjetor 2010 0.029% Vlerësim zyrtar
147   Bocvana 2.038.228 22 gusht 2011 0.029% 2011 census
148   Gambia 1.825.000 1 korrik 2012 0.026% UN estimate
149   Katari 1.699.435 April 21, 2010 0.024% 2010 census
150   Kosova 1.798.506 31 dhjetor 2017 0.029% Official annual estimate Arkivuar 24 shkurt 2021 tek Wayback Machine
151   Guinea-Bissau 1.580.000 July 1, 2012 0.022% UN estimate
152   Gaboni 1.564.000 1 korrik 2012 0.022% UN estimate
153   Trinidadi dhe Tobago 1.317.714 1 korrik 2010 0.019% Vlerësim zyrtar
154   Estonia 1.294.236 March 31, 2012 0.018% 2011 census Arkivuar 10 tetor 2016 tek Wayback Machine
155   Mauritiusi 1.286.051 1 korrik 2011 0.018% Vlerësim zyrtar
156   Bahraini 1.234.571 April 27, 2010 0.018% 2010 census
157   Suazilendi 1.220.000 July 1, 2012 0.017% UN estimate
158   Timori Lindor 1.066.409 11 korrik 2010 0.015% 2010 census
159   Xhibuti 923.000 1 korrik 2012 0.013% UN estimate
160   Fixhi 876.000 1 korrik 2012 0.012% UN estimate
161   Réunion (France) 865.000 1 korrik 2012 0.012% UN estimate
162   Qipro[11] 838.897 October 1, 2011 0.012% 2011 census
163   Guajana 784.894 1 korrik 2010 0.011% Vlerësim zyrtar
164   Komoros[12] 773.000 1 korrik 2012 0.011% UN estimate
165   Guinea Ekuatoriale 740.000 1 korrik 2012 0.011% UN estimate
166   Butani 720.679 1 korrik 2012 0.01% Vlerësim zyrtar
167   Mali i Zi 620.029 April 1, 2011 0.0088% 2011 census
168   Makao (China)[13] 557.400 December 1, 2011 0.0079% Vlerësim zyrtar
169   Ishujt Solomon 553.935 1 korrik 2012 0.0079% Vlerësim zyrtar
170   Saharaja Perëndimore 567.000 1 korrik 2012 0.0081% UN estimate
171   Surinami 534.000 1 korrik 2012 0.0076% UN estimate
172   Luksemburgu 511.800 December 31, 2010 0.0073% Vlerësim zyrtar
173   Kepi i Gjelbër 491.875 June 16, 2010 0.007% 2010 census
174 Stampa:Country data Guadeloupe (France) 465.000 1 korrik 2012 0.0066% UN estimate
175   Brunei 422.700 1 korrik 2011 0.006% Vlerësim zyrtar
176   Malta 452.384 December 31, 2013 0.0064% Vlerësim zyrtar
177 Stampa:Country data Martinique (France) 408.000 1 korrik 2012 0.0058% UN estimate
178   Bahamas 353.658 3 maj 2010 0.005% 2010 census Arkivuar 18 shtator 2012 tek Wayback Machine
179   Islanda 320.060 1 prill 2012 0.0046% Vlerësim zyrtar
180   Maldivet 317.280 1 korrik 2010 0.0045% Vlerësim zyrtar
181   Belize 312.971 12 maj 2010 0.0045% 2010 census
182   Barbados 274.200 1 korrik 2010 0.0039% Vlerësim zyrtar
183   Polinezia franceze (France) 277.000 1 korrik 2012 0.0039% UN estimate
184   Kaledonia e Re (France) 259.000 July 1, 2012 0.0037% UN estimate
185   Vanuatu 252.000 1 korrik 2012 0.0036% UN estimate
186 Stampa:Country data French Guiana (France) 243.000 1 korrik 2012 0.0035% UN estimate
187 Stampa:Country data Mayotte (France) 217.000 1 korrik 2012 0.0031% UN estimate
188 Stampa:WSM 186.340 November 7, 2011 0.0026% 2011 census
189   Sao Tome dhe Principe 172.000 1 korrik 2012 0.0024% UN estimate
190   Shën Lucia 166.526 May 10, 2010 0.0024% 2010 census
191   Guam (USA) 159.358 April 1, 2010 0.0023% 2010 census
192   Kuraçao (the Netherlands) 149.679 March 26, 2011 0.0021% 2011 census
193   Shën Vincenti dhe Grenadinet 109.000 1 korrik 2012 0.0016% UN estimate
194   Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara (USA) 106.405 April 1, 2010 0.0015% 2010 census
195   Grenada 105.000 1 korrik 2012 0.0015% UN estimate
196   Tonga 103.036 November 30, 2011 0.0015% 2011 census
197   Federata Mikroneziane 102.624 April 4, 2010 0.0015% 2010 census
198   Aruba (the Netherlands) 101.484 September 29, 2010 0.0014% 2010 census
199   Kiribati 101.000 1 korrik 2012 0.0014% UN estimate
200   Ishulli Xhersi (UK) 97.857 March 27, 2011 0.0014% 2011 census
201 Stampa:SYC 90.945 August 26, 2010 0.0013% 2010 census
202   Antigua dhe Barbuda 86.295 May 27, 2011 0.0012% 2011 census
203   Ishulli i Manit (UK) 84.497 March 27, 2011 0.0012% 2011 census
204   Andorra 78.115 1 korrik 2011 0.0011% Vlerësim zyrtar
205   Dominika 71.293 May 14, 2011 0.001% 2011 census
206   Bermuda (UK) 64.237 May 20, 2010 0.00091% 2010 census
207   Guernsey (UK) 62.431 March 31, 2010 0.00089% Vlerësim zyrtar
208   Groenlanda (Denmark) 56.749 January 1, 2012 0.00081% Vlerësim zyrtar
209   Samoa Amerikane (USA) 55.519 April 1, 2010 0.00079% 2010 census
210  Ishujt Cayman (UK) 55.456 October 10, 2010 0.00078% 2010 census
211   Ishujt Marshall 54.305 1 korrik 2010 0.00077% Vlerësim zyrtar
212   Saint Kits dhe Nevis 54.000 1 korrik 2012 0.00077% UN estimate
213   Ishujt e Marianës Veriore (USA) 53.883 April 1, 2010 0.00077% 2010 census
214   Ishujt Faroe (Denmark) 48.285 March 1, 2012 0.00069% Monthly Vlerësim zyrtar
215   Ishujt e Turks dhe Caicos (UK) 44.493 1 korrik 2012 0.00063% Vlerësim zyrtar
216   Sint Maarten (the Netherlands) 37.429 January 1, 2010 0.00053% Vlerësim zyrtar
217   Saint Martin (France) 36.824 January 1, 2009 0.00052% Vlerësim zyrtar
218   Lihtenshtajni 36.476 December 31, 2011 0.00052% Vlerësim zyrtar
219   Monako 35.881 1 korrik 2010 0.00051% Vlerësim zyrtar
220   San Marino 32.312 March 31, 2012 0.00046% Monthly Vlerësim zyrtar
221   Gjibraltari (UK)[14] 29.441 1 korrik 2010 0.00042% Vlerësim zyrtar Arkivuar 28 shtator 2018 tek Wayback Machine
222   Ishulli Åland (Finland) 28.355 December 31, 2011 0.0004% Vlerësim zyrtar
223   Ishujt e Virgjër Britanikë (UK) 24.000 1 korrik 2012 0.00034% Vlerësim zyrtar
224   Karaibet Holandeze (the Netherlands) 21.133 January 1, 2011 0.0003% Vlerësim zyrtar
225   Palau 21.000 July 1, 2012 0.0003% UN estimate
226   Ishulli Kuk (NZ) 17.791 December 1, 2011 0.00025% 2011 census
227   Anguilla (UK) 15.236 1 korrik 2011 0.00022% Vlerësim zyrtar
228 Stampa:Country data Wallis and Futuna (France) 13.000 1 korrik 2012 0.00018% UN estimate
229   Naurua 10.000 July 1, 2012 0.00014% UN estimate
230   Tuvalu 10.000 1 korrik 2012 0.00014% UN estimate
231 Stampa:Country data Saint Barthélemy (France) 8.902 January 1, 2009 0.00013% Vlerësim zyrtar
232 Stampa:Country data Saint Pierre and Miquelon (France) 6.000 1 korrik 2012 0.00006% UN estimate
233   Montserrati (UK) 4.922 May 12, 2011 0.00005% 2011 census Arkivuar 3 prill 2019 tek Wayback Machine
234 Stampa:SHN (UK) 4.000 July 1, 2012 0.00004% UN estimate
235   Ishujt Falkland (UK)[15] 3.000 July 1, 2012 0.00003% UN estimate
236 Stampa:SJM (Norway) 2.495 March 1, 2010 0.00002% Vlerësim zyrtar
237   Ishulli Norfolk (Australia) 2.302 August 9, 2011 0.00002% 2011 census
238   Ishulli i Krishtlindjeve (Australia) 1.462 June 30, 2010 0.00001% Vlerësim zyrtar
239   Tokelau (NZ) 1.411 October 18, 2011 0.00001% 2011 census
240   Niue (NZ) 1.000 1 korrik 2012 0.00001% UN estimate
241   Vatikani 800 1 mars 2011 0.00001% Vlerësim zyrtar
242   Ishujt Kokos e Keeling (Australia) 605 June 30, 2010 0.000001% Vlerësim zyrtar
243   Ishujt Pitcairn (UK) 66 1 korrik 2008 0.000000001% 2008 census

Referimet

Redakto
 1. ^ Shifrat i referohen Kinës, duke mos përfshirë Rajonet Administrative të Veçanta të saj, Hong Kongun Macaun. Hong Kongu iu kthye Kinës më 1 korrik 1997 dhe Macau më 20 dhjetor 1999.
 2. ^ "bdnews24: Population stands at 152.5mln". Arkivuar nga origjinali më 20 korrik 2012. Marrë më 10 gusht 2012. {{cite web}}: |accessdate= dhe |access-date= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); |archivedate= dhe |archive-date= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); |archiveurl= dhe |archive-url= është specifikuar më shumë se një herë (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
 3. ^ Estimate not only refers to metropolitan France, but also includes its separatedly listed overseas departments (Départements d'outre-mer, DOM) of French Guiana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte (from March 31, 2011) and Réunion. Excludes its overseas collectivities (Collectivités d'outre-mer, COM) of French Polynesia, Saint Barthélemy, Saint Martin, Saint Pierre and Miquelon and Wallis and Futuna. The population of metropolitan France alone stood at 63,490,000 on 1 February 2012, according to a monthly [www.insee.fr/fr/bases-de-donnees/bsweb/serie.asp?idbank=000436387 Vlerësim zyrtar].
 4. ^ Partially recognized state, claimed by the People's Republic of China as one of its provinces. Taiwan also includes the minor islands of Kinmen, Matsu, Pescadores, etc.
 5. ^ Includes Puntland (with a population of about 3,900,000 inhabitants) and Somaliland (some 3,500,000 inhabitants).
 6. ^ Excludes the Republic of Kosovo (1,825,632; CIA 2011 Arkivuar 25 dhjetor 2018 tek Wayback Machine).
 7. ^ Rajon Administrativ i Veçantë (RAV) i Republikës Popullore të Kinës nga 1 korriku 1997.
 8. ^ Excludes (2012 Arkivuar 22 korrik 2014 tek Wayback Machine) the Republic of Abkhazia (242,862, census 2011) and South Ossetia (70,000, 2006).
 9. ^ Occupied by Israel after the Six-Day War of 5–10 June 1967. It comprises the Gaza Strip and the West Bank.
 10. ^ Excludes (statistica.md.2010.pdf) Transnistria (555,347, census 2005).
 11. ^ Excludes Northern Cyprus (294,906, 04 Dec 2011 Census under the auspieces of the UN observers, North Cyprus State Planning Organization).
 12. ^ Excludes the island of Mayotte.
 13. ^ Special Administrative Region (SAR) of the People's Republic of China from December 20, 1999.
 14. ^ Territory claimed by Spain.
 15. ^ Islands claimed by Argentina.

Lidhje te jashtme

Redakto

shih edhe

Redakto