Lista e vendeve sipas sipërfaqes

artikull-listë e Wikimedias


Kjo është lista e vendeve sipas sipërfaqes.

Ndihmoni që kjo pjesë dhe pjesa Lista e shteteve sipas sipërfaqes të bashkohen në një artikull të vetëm. Lista e vendeve sipas sipërfaqes
Renditja
Vendi Totali km² Tokë km² Ujë km² % ujë Shënime
Bota 510072000 148940000 361132000 70.8
&0000000000000001.0000001 Rusia Rusia 17098242 16377742 720500 4.21 Shteti më i madh në botë
Antarktida 14000000 14000000 0 0 (98%) e tokës e mbuluar nga akulli.
&0000000000000002.0000002 Kanadaja Kanadaja 9984670 9093507 891163 8.93 Shteti më i madh në Amerikën e Veriut.
&0000000000000003.0000003 E duskutueshme Kina Kina 9706961 9569901 137060 1.41 Shteti më i madh i vendosur totalisht në Azi.
&0000000000000003.0000003 E duskutueshme SHBA 9629091 9158960 470131 2.23 Shteti i 2-të më i madh në Amerikën e Veriut.
&0000000000000005.0000005  Brazili 8514877 8459417 55460 0.65 Shteti më i madh në Amerikën e Jugut dhe në Hemisferën e jugut.
&0000000000000006.0000006 Australia Australia 7692024 7682300 58920 0.76 Shteti më i madh në Oqeani dhe shteti më i madh pa kufij tokësorë.
&0000000000000007.0000007 India India 3166414 2973193 314070 9.55
&0000000000000008.0000008 Argjentina Argjentina 2780400 2736690 43710 1.57
&0000000000000009.0000009  Kazakistani 2724900 2699700 25200 0.92
&0000000000000010.00000010 Algjeria Algjeria 2381741 2381741 0 0 Shteti më i madh në Afrikë
&0000000000000011.00000011  Republika Demokratike e Kongos 2344858 2267048 77810 3.32
&0000000000000012.00000012 flamuri Groenlanda (Danimarka) 2166086 2166086 0 0 Pjesë e Mbrëtërisë së Danimarkës. Ishulli më i madh i cili nuk është kontinent.
&0000000000000013.00000013  Arabia Saudite 2149690 2149690 0 0
&0000000000000014.00000014  Meksika 1964375 1943945 20430 1.04
&0000000000000015.00000015  Indonezia 1904569 1811569 93000 4.88
&0000000000000016.00000016 flamuri Sudani 1861484 1765050 96434 5.18
&0000000000000017.00000017  Libia 1759540 1759540 0 0
&0000000000000018.00000018 Irani Irani 1648195 1531595 116600 7.07
&0000000000000019.00000019 Mongolia Mongolia 1564110 1553556 10560 0.68
&0000000000000020.00000020 Peru Peru 1285216 1279996 5220 0.41
&0000000000000021.00000021 flamuri Çadi 1284000 1259200 24800 1.93
&0000000000000022.00000022 Flamuri Nigeri 1267000 1266700 300 0.02
&0000000000000023.00000023 Angola Angola 1246700 1246700 0 0
&0000000000000024.00000024  Mali 1240192 1220190 20002 1.61
&0000000000000025.00000025 flamuri Afrika jugore 1221037 1214470 4620 0.38
&0000000000000026.00000026 Kolumbia Kolumbia 1141748 1038700 100210 8.8
&0000000000000027.00000027 Etiopia Etiopia 1104300 1000000 104300 0.7
&0000000000000028.00000028 Flamuri Bolivia 1098581 1083301 15280 1.39
&0000000000000029.00000029 flamuri Mauritania 1025520 1030700 0 0
&0000000000000030.00000030 Egjipti Egjipti 1002000 995450 6000 0.6
&0000000000000031.00000031 Tanzania Tanzania 945087 885800 61500 6.49
&0000000000000032.00000032 Nigeria 923768 910768 13000 1.41
&0000000000000033.00000033  Venezuela 912050 882050 30000 3.29
&0000000000000034.00000034 Pakistan Pakistani 881912 856692 25220 2.86
&0000000000000035.00000035 flamuri Namibia 824268 823290 1002 0.12
&0000000000000036.00000036  Mozambiku 801590 786380 13000 1.63
&0000000000000037.00000037 Turqia Turqia 783562 769632 13930 1.78
&0000000000000038.00000038 Kili Kili 756102 743812 12290 1.63
&0000000000000039.00000039  Zambia 752612 743398 9220 1.23
&0000000000000040.00000040 Birmania Birmania 676578 653508 23070 3.41
&0000000000000041.00000041 Afganistani Afganistani 652230 652230 0 0
&0000000000000042.00000042 Sudani i Jugut Sudani i Jugut 644329 610950 33379 5.18
&0000000000000043.00000043  Franca 640679 640427 3374 0.52 Përfshin rajonet përtej detit, por përjashton territoret përtej detit që jepen veçmas në tabelë.
&0000000000000044.00000044  Somalia 637657 627337 10320 1.62
&0000000000000045.00000045 flamuri Republika e Afrikës Qendrore 622984 622984 0 0
&0000000000000046.00000046 Ukraina Ukraina 603500 579330 24220 4.01 Shteti më i madh i vendosur plotësisht në Europë.
&0000000000000047.00000047 flamuri Madagaskari 587041 581540 5501 0.94
&0000000000000048.00000048 flamuri Bocvana 582000 566730 15000 2.58
&0000000000000049.00000049 Kenia Kenia 580367 569140 11227 1.93
&0000000000000050.00000050 Flamuri Jemeni 527968 527968 0 0
&0000000000000051.00000051 Tailanda Tailanda 513120 510890 2230 0.43
&0000000000000052.00000052 Spanja Spanja 505992 498980 6390 1.26
&0000000000000053.00000053 Flamuri Turkmenistani 488100 469930 18170 3.72
&0000000000000054.00000054  Kameruni 475442 472710 2730 0.57
&0000000000000055.00000055 flamuri Papua Guinea e Re 462840 452860 9980 2.16
&0000000000000056.00000056 Suedia Suedia 450295 410335 39960 8.87
&0000000000000057.00000057 Uzbekistani Uzbekistani 447400 425400 22000 4.92
&0000000000000058.00000058  Maroku 446550 446300 250 0.06
&0000000000000059.00000059 Iraku Iraku 438317 437367 950 0.22
&0000000000000060.00000060 Flamuri Paraguai 406752 397302 9450 2.32
&0000000000000061.00000061  Zimbabveja 390757 386847 3910 1
&0000000000000062.00000062 Japonia Japonia 377930 364485 13430 3.55
&0000000000000063.00000063 Gjermania Gjermania 357114 348672 8350 2.34
&0000000000000064.00000064  Republika e Kongos 342000 341500 500 0.15
&0000000000000065.00000065 Finlanda Finlanda 338424 303815 34330 10.15
&0000000000000066.00000066 Vietnami Vietnami 331212 310070 21140 6.38
&0000000000000067.00000067 Malajzia Malajzia 330803 329613 1190 0.36
&0000000000000068.00000068 Norvegjia Norvegjia 323802 304282 19520 6.03
&0000000000000069.00000069 Bregu i Fildishtë Bregu i Fildishtë 322463 318003 4460 1.38
&0000000000000070.00000070 Polonia Polonia 312679 311888 791 2.7
&0000000000000071.00000071 Omani Omani 309500 309500 0 0
&0000000000000072.00000072 Italia Italia 301336 294140 7200 2.39
&0000000000000073.00000073 Filipinet Filipinet 300000 298170 1830 0.61
&0000000000000074.00000074 Burkina Faso Burkina Faso 272967 273800 400 0.15
&0000000000000075.00000075  Zelanda e Re 270467 262443 4395 1.65
&0000000000000076.00000076 flamuri Gaboni 267668 257667 10000 3.74
&0000000000000077.00000077 Saharaja Perëndimore 266000 266000 0 0 Territor i diskutuar.
&0000000000000078.00000078 Ekuador Ekuadori 256369 276841 6720 2.37
&0000000000000079.00000079  Guineja 245857 245717 140 0.06
&0000000000000080.00000080 Britania e Madhe Britania e Madhe 242900 241930 1680 0.69 Përveç dominioneve përtej deteve.
&0000000000000081.00000081  Uganda 241550 197100 43938 18.23
&0000000000000082.00000082  Gana 238533 227533 11000 4.61
&0000000000000083.00000083 Rumania Rumania 238391 229891 8500 3.57
&0000000000000084.00000084 flamuri Laosi 236800 230800 6000 2.53
&0000000000000085.00000085 Flamuri Guajana 214969 196849 18120 8.43
&0000000000000086.00000086 Bjellorusia Bjellorusia 207600 202900 4700 2.26
&0000000000000087.00000087 flamuri Kirgistani 199951 191801 8150 4.08
&0000000000000088.00000088 Senegali Senegali 196722 192530 4192 2.13
&0000000000000089.00000089  Siria 185180 183630 1550 0.84
&0000000000000090.00000090 Kamboxhia Kamboxhia 181035 176515 4520 2.5
&0000000000000091.00000091 Uruguaji Uruguaji 181034 175015 1200 0.68
&0000000000000092.00000092 bandiera Surinami 163820 156000 7820 4.77 Shteti më i vogël në Amerikën Jugore.
&0000000000000093.00000093 Tunizia Tunizia 163610 155360 8250 5.04
&0000000000000094.00000094 Bangladeshi Bangladeshi 147570 130168 13830 9.6
&0000000000000095.00000095 Nepali Nepali 147181 143351 3830 2.6
&0000000000000096.00000096 Taxhikistani Taxhikistani 143100 141510 2590 1.81
&0000000000000097.00000097 Greqia Greqia 131957 130647 1310 0.99
&0000000000000098.00000098  Nikaragua 130373 119990 10380 7.96
&0000000000000099.00000099  Koreja e Veriut 120538 120408 130 0.11
&0000000000000100.000000100 flamuri Malavi 118484 94080 24404 20.6
&0000000000000101.000000101 flamuri Eritrea 117600 101000 16600 14.12
&0000000000000102.000000102 Benini Benini 112622 110622 2000 1.78
&0000000000000103.000000103  Honduras 112492 111890 200 0.18
&0000000000000104.000000104 flamuri Liberia 111369 96320 15049 13.51
&0000000000000105.000000105 Bullgaria Bullgaria 110879 108489 2390 2.16
&0000000000000106.000000106 Kuba Kuba 109884 109820 1040 0.94
&0000000000000107.000000107 Guatemala Guatemala 108889 107159 1730 1.59
&0000000000000108.000000108 Islanda Islanda 103000 100250 2750 2.67
&0000000000000109.000000109 South Korea Korea Jugore 99828 96920 2800 2.81
&0000000000000110.000000110 Hungaria Hungaria 93028 89608 3420 3.68
&0000000000000111.000000111 Portugalia Portugalia 92090 91470 620 0.67
&0000000000000112.000000112 Jordan Jordania 89342 88802 540 0.6
&0000000000000113.000000113 Azerbajxhani Azerbajxhani 86600 82629 3971 4.59
&0000000000000114.000000114 Austria Austria 83871 82445 1426 1.7
&0000000000000115.000000115  Emiratet e Bashkuara Arabe 83600 83600 0 0
&0000000000000116.000000116 Republika Çeke Republika Çeke 78865 77247 1620 2.05
&0000000000000117.000000117 Serbia Serbia 77474 77374 100 0.13
&0000000000000118.000000118 Panama Panama 75417 74340 1080 1.43
&0000000000000119.000000119 flamuri Sierra Leone 71740 71620 120 0.17
&0000000000000120.000000120 Irlanda Irlanda 70273 68883 1390 1.98
&0000000000000121.000000121 Gjeorgjia Gjeorgjia 69700 69700 0 0
&0000000000000122.000000122 flamuri Sri Lanka 65610 62732 2878 4.4
&0000000000000123.000000123 Lituania Lituania 65300 62680 2620 4.01
&0000000000000124.000000124  Letonia 64559 62249 2340 3.62
&0000000000000125.000000125 Flamuri Svalbard (Norvegjia) 62045 62045 0 0
&0000000000000126.000000126 flamuri Togo 56785 54385 2400 4.23
&0000000000000127.000000127 Kroacia Kroacia 56594 55974 620 1.1
&0000000000000128.000000128 Bosnja dhe Hercegovina Bosnja dhe Hercegovina 51129 51187 10 0.02
&0000000000000129.000000129 flamuri Kosta Rika 51100 51060 40 0.08
&0000000000000130.000000130 Sllovakia Sllovakia 49037 48105 930 1.9
&0000000000000131.000000131 Flamuri Republika Dominikane 48671 48320 350 0.72
&0000000000000132.000000132 Estonia Estonia 45227 42388 2840 6.28
&0000000000000133.000000133 Danimarka Danimarka 43094 42434 660 1.53 Vetëm territori europian, pa Groenlandën dhe ishujt Faroe.
&0000000000000134.000000134 Holanda Holanda 41850 33893 7650 18.41 Përfshin Holandën e Karaibeve, por përjashton shtetet e tiera në Mbretërinë e Holandës.
&0000000000000135.000000135 flamuri Zvicra 41284 39997 1280 3.1
&0000000000000136.000000136 flamuri Butani 38394 38394 0 0
&0000000000000137.000000137 Taivani Taivani 36193 32260 3720 10.34
&0000000000000138.000000138 flamuri Guinea-Bissau 36125 28120 8005 22.16
Somaliland 34238 26100 8001 2.64 pjesë e Somalisë
&0000000000000139.000000139 Moldavia Moldavia 33846 32891 960 2.84
&0000000000000140.000000140 Belgjika Belgjika 30528 30278 250 0.82
&0000000000000141.000000141 flamuri Lesoto 30355 30355 0 0
&0000000000000142.000000142 Armenia Armenia 29743 28203 1540 5.18
&0000000000000143.000000143 bFlamuri Ishujt Solomon 28896 27986 910 3.15
&0000000000000144.000000144 Shqipëria Shqipëria 28748 27398 1350 4.7
&0000000000000145.000000145 flamuri Guinea Ekuatoriale 28051 28051 0 0
&0000000000000146.000000146 Burundi Burundi 27834 25680 2150 7.73
&0000000000000147.000000147  Haiti 27750 27560 190 0.68
&0000000000000148.000000148 Ruanda Ruanda 26338 24668 1670 6.34
&0000000000000149.000000149 Maqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut 25713 25433 280 1.09
&0000000000000150.000000150 flamuri Xhibuti 23200 23180 20 0.09
&0000000000000151.000000151 Belize Belize 22966 22806 160 0.7
&0000000000000152.000000152 flamuri El Salvador 21041 20721 320 1.52 Shteti më i vogël në Amerikën e Veriut.
&0000000000000153.000000153 Izraeli Izraeli 20770 20330 440 2.12
&0000000000000154.000000154 Sllovenia Sllovenia 20273 20151 122 0.6
&0000000000000155.000000155 Kaledonia e Re (Francë) 18575 18275 300 1.62
&0000000000000156.000000156 flamuri Fixhi 18272 18274 0 0
&0000000000000157.000000157 flamuri Kuvajti 17818 17818 0 0
&0000000000000158.000000158 Suazilendi Suazilendi 17364 17204 160 0.92
&0000000000000159.000000159 Timori Lindor Timori Lindor 14874 14874 0 0
&0000000000000160.000000160 Bahamas Bahamet 13943 10010 3870 27.88
&0000000000000161.000000161 Mali i Zi Mali i Zi 13812 13452 360 2.61
&0000000000000162.000000162 Vanuatu Vanuatu 12189 12189 0 0
&0000000000000163.000000163 Ishujt Falkland (Mbretëria e Bashkuar) 12173 12173 0 0
&0000000000000164.000000164 flamuri Katari 11586 11586 0 0
&0000000000000165.000000165 flamuri Gambia 11295 10000 1295 11.47 Shteti më i vogël në Afrikën kontinentale.
&0000000000000166.000000166 flamuri Xhamajka 10991 10831 160 1.46
&0000000000000167.000000167 Kosova Kosova 10887
&0000000000000168.000000168  Libani 10452 10230 170 1.63 Shteti më i vogël në Azi.
&0000000000000169.000000169 Qipro Qipro 9251 9241 10 0.11
&0000000000000170.000000170 Portoriko Portoriko (SHBA) 8870 8870 4921 35.69
&0000000000000171.000000171 flamuri Tokat Franceze Jugore e Antarktike (Franca) 7747 7668 79.8 1.03
&0000000000000172.000000172 Flamuri Tokat e Paqësorit të zotëruara nga SHBA 6959.41 22.41 6937 99.68
&0000000000000173.000000173  Palestina 6220 5640 220 ?
&0000000000000174.000000174 Brunei Brunei 5765 5265 500 8.67
&0000000000000175.000000175 Trinidad and Tobago Trinidadi dhe Tobago 5130 5128 0 0
&0000000000000176.000000176 flamuri Kepi i Gjelbër 4033 4033 0 0
&0000000000000177.000000177 flamuri Polinezia franceze (Franca) 4000 3827 340 8.16
&0000000000000178.000000178 Ishujt e Xhorxhias Jugore dhe Sanduiçit të Jugut Ishujt e Xhorxhias Jugore dhe Sanduiçit të Jugut (Mbretëria e Bashkuar) 3903 3903 0 0
&0000000000000179.000000179 Samoa Samoa 2842 2821 10 0.35
&0000000000000180.000000180 Luksemburgu Luksemburgu 2586 2586 0 0
&0000000000000181.000000181 flamuri Mauritiusi 2040 2030 10 0.49
&0000000000000182.000000182 flamuri Komoros 1862 1862 0 0
&0000000000000183.000000183 flamuri Ishujt Faroe (Danimarka) 1393 1393 0 0.00
&0000000000000184.000000184 Hong Kongu Hong Kongu (Kina) 1104 1054 50 4.53
&0000000000000185.000000185 Sao Tome dhe Principe Sao Tome dhe Principe 964 964 0 0
&0000000000000186.000000186 Ishujt e Turks dhe Caicos Ishujt e Turks dhe Caicos (Mbretëria e Bashkuar) 948 430 0 0
&0000000000000187.000000187 flamuri Kiribati 811 811 0 0
&0000000000000188.000000188 Bahraini Bahraini 765 765 0 0
&0000000000000189.000000189 Flamuri Dominika 751 751 0 0
&0000000000000190.000000190 Tonga Tonga 747 717 30 4.02
&0000000000000191.000000191 Singapori Singapori 710 687 10 1.43
&0000000000000192.000000192 flamuri Federata Mikroneziane 702 702 0 0.00
&0000000000000193.000000193 bandiera Shën Lucia 616 606 10 1.62
&0000000000000194.000000194 Flamuri i Ishullit të Manit Ishulli i Manit (Mbretëria e Bashkuar) 572 572 0 0
&0000000000000195.000000195 flamuri Guam (SHBA) 549 544 0 0
&0000000000000196.000000196 Andora Andorra 468 468 0 0
&0000000000000197.000000197 Ishujt e Marianës Veriore Ishujt e Marianës Veriore (SHBA) 464 464 0 0
&0000000000000198.000000198 Palau Palau 459 459 0 0
&0000000000000199.000000199 Sejshellet Sejshellet 452 455 0 0 Shteti më i vogël në Afrikë.
&0000000000000200.000000200 bandiera Kuraçao (Holanda) 444 444 0 0
&0000000000000201.000000201 Antigua dhe Barbuda Antigua dhe Barbuda 442 442.6 0 0
&0000000000000202.000000202 Barbados Barbados 430 430 0 0
&0000000000000203.000000203 flamuri Ishujt Heard dhe McDonald (Australia) 412 412 0 0
&0000000000000204.000000204 Flamuri Shën Vincenti dhe Grenadinet 389 389 0 0
&0000000000000205.000000205 Flamuri Jan Mayen (Norvegjia) 377 377 0 0
&0000000000000206.000000206 Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara Ishujt e Virgjër të Shteteve të Bashkuara (SHBA) 347 346 1564 81.88
&0000000000000207.000000207 flamuri Grenada 344 344 0 0
&0000000000000208.000000208 Malta Malta 316 316 0 0
&0000000000000209.000000209 Flamuri Ishulli Shën Elena, Ascension dhe Tristan da Cunha (Mbretëria e Bashkuar) 308 308 0 0
&0000000000000210.000000210 flamuri Maldivet 300 298 0 0 Shteti më i vogël në Azi.
&0000000000000211.000000211  Ishujt Cayman (Mbretëria e Bashkuar) 264 264 0 0
&0000000000000212.000000212 bandiera Saint Kits dhe Nevis 261 261 0 0 Shteti më i vogël në Amerikë dhe në Hemisferën perëndimore.
&0000000000000213.000000213 Niue Niue (Zelanda e Re) 260 260 0 0
&0000000000000214.000000214 Flamuri Akrotiri dhe Dhekelia (Mbretëria e Bashkuar) 253.8 253.8 0.1 0.001
&0000000000000215.000000215 Flamuri Shën Pierre dhe Miquelon (Franca) 242 242 0 0
&0000000000000216.000000216 flamuri Ishulli Kuk (Zelanda e Re) 236 236 0 0
&0000000000000217.000000217 flamuri Samoa Amerikane (SHBA) 199 199 0 0
&0000000000000218.000000218 Flamuri i Ishujve Marshall Ishujt Marshall 181 181 11673 98.47
&0000000000000218.000000218 flamuri Aruba (Holanda) 180 180 0 0
&0000000000000219.000000219 Lihtenshtajni Lihtenshtajni 160 160 0 0
&0000000000000220.000000220 Ishujt e Virgjër Britanikë (Mbretëria e Bashkuar) 151 151 0 0
&0000000000000221.000000221 Flamuri Wallis dhe Futuna (Franca) 142 142 0 0
&0000000000000222.000000222 flamuri Ishulli i Krishtlindjeve (Australia) 135 135 0 0
&0000000000000223.000000223 flamuri Ishulli Xhersi (Mbretëria e Bashkuar) 116 116 0 0
&0000000000000224.000000224 flamuri Montserrati (Mbretëria e Bashkuar) 102 102 0 0
&0000000000000225.000000225 Anguilla Anguilla (Mbretëria e Bashkuar) 91 91 0 0
&0000000000000226.000000226 flamuri Guernsey (Mbretëria e Bashkuar) 78 78 0 0
&0000000000000227.000000227 San Marino San Marino 61 61 0 0
&0000000000000228.000000228 flamuri Territori Britanik në Oqeanin Indian (Mbretëria e Bashkuar) 60 60 54340 99.89
&0000000000000229.000000229 flamuri Saint Martin (Franca) 54 54.4 0.1' 0.001
&0000000000000230.000000230 Bermuda Bermuda (Mbretëria e Bashkuar) 54 54 0 0
&0000000000000231.000000231 flamuri Ishulli Bouvet (Norvegjia) 49 49 0 0
&0000000000000232.000000232 flamuri Ishujt Pitcairn (Mbretëria e Bashkuar) 47 47 0 0
&0000000000000233.000000233 flamuri Ishulli Norfolk (Australia) 36 36 0 0
&0000000000000234.000000234 flamuri Sint Maarten (Holanda) 34 34 0 0
&0000000000000235.000000235 flamuri Makao (Kina) 30 28.2 0 0
&0000000000000236.000000236 flamuri Tuvalu 26 26 0 0
&0000000000000237.000000237 Nauru Naurua 21 21 0 0 Vendi ishullor më i vogël.
&0000000000000238.000000238 flamuri Shën Barthélemy (Franca) 21 21 0.1 0.001
&0000000000000239.000000239 flamuri Ishujt Kokos e Keeling (Australia) 14 14 0 0
&0000000000000240.000000240 flamuri Tokelau (Zelanda e Re) 12 12 0 0
&0000000000000241.000000241 flamuri Gjibraltari (Mbretëria e Bashkuar) 6 6.5 0 0
&0000000000000242.000000242 Flamuri Ishulli Wake (SHBA) 6.5 6.5 0 0
&0000000000000243.000000243 Flamuri Ishulli Clipperton (Franca) 6 6 0 0
&0000000000000244.000000244 Flamuri Ishulli Navassa (SHBA) 5.4 5.4 0 0
&0000000000000245.000000245 Flamuri Ishujt Ashmore dhe Cartier (Australia) 5 5 0 0
&0000000000000246.000000246 Flamuri Ishujt e detit Coral (Australia) 2.9 2.9 0 0
&0000000000000247.000000247 Monaku Monako 2 2 0 0
&0000000000000248.000000248 Vatikani 0.44 0.44 0 0 Vendi më i vogël në botë.

Shiko edhe Redakto