Hape menynë kryesore

Oqeania

LocationOceania.png

Sipërfaqja 9,008,458 km2
Popullata 32,000,000 (6ta)
Shtetet
Varësitë
GJuhët
Zonat Kohore UTC+10 (Mikronezia) tek UTC-9 (Polinezia Franceze) (Perëndim-Lindje)

Oqeania (ndonjëherë Oceanica[1]) është një rajon gjeografik (shpesh gjeopolitik) i përbërë nga toka të shumta; kryesisht ishujOqeanin Paqësor. Ky term përdoret në shumë gjuhë për të përcaktuar një nga kontinentet[2][3][4] dhe është një nga tetë Ekorajonet Tokësore.

Etnologjikisht, ishujt që përfshihen në Oqeani ndahen në nënrajone të Melanezisë, Mikronezisë, dhe Polinezisë.[5]

Përfshirja e saktë e Oqeanisë varet nga përcaktimet: Në përgjithësi përfshin Zelandën e Re, Australinë, Guinenë e Re Papua, dhe ndonjëherë pjesë të Arkipelagut Malaja.[6][7][8]

BurimeRedakto