Kojnare e Epërme
Горно Коњаре
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej1.136


Demografia

Redakto

Popullsia e fshatit është e përzier, shumicën e përbëjnë maqedonasit, serbët dhe shqiptarët.

Tabela e Popullsisë (2002)

Redakto
Kombësia Banorë %
Shembull 565 49.73 %
Serbë 314 27.64 %
Shqiptarë 255 22.45 %
Të tjerë 2 0.18 %


Historia

Redakto

Te gjith banorët e këti fshati e kanë prejardhjen nga një fshat që gjindet në republikën e Kosovës në kufi me Maqedoninë ai fshat quhet Dunav. Është vënë kodrinore malor ku të gjith banorët janë shpërngulur nga fshati Dunav disa janë vendosur në Gjilan kurse disa në Kojnare e Epërme të Kumanovës.