Komuna e Kumanovës është komuna më e madhe në Maqedoni, e cila gjendet në pjesën veriperëndimore të Republikës së Maqedonisë, 12 km nga kufiri me SMZ me popullatë multietnike nga të gjitha bashkësitë etnike.

Komuna e Kumanovës

Qendra e komunës gjendet në Kumanovë

Gjeografia

Redakto

Komuna e Kumanovës ka një pozitë gjeografike ...

Demografia

Redakto

Sipas regjistrimit të vitit 2002 në Komunën e Kumanovës jetojnë 105 484 banorë.

Ekonomia

Redakto

Popullata e komunës së Kumanovës më së shumti merret me bujqësi dhe blektori sidhe artizante të ndryshme. Përndryshe komuna e Kumanovës njihet edhe si qyteti më i zvilluar industrial në teritorin e Republikës së Maqedonisë

Vendbanimet

Redakto

Komuna e Kumanovës i përfshin këto vendbanime:


Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto