Kopanicë, (maqedonisht: Копаница/Kopanica) ёshtё fshat nё komunën e Sarajit, Maqedoni. Fshat shtrihet në veriperëndim të krahinёs Dërvendit rreth 19 km larg Shkupit. Gjendet rrëze Malit Lubin.

Kopanicë
Копаница
Fshat
Popullsia
 • Gjithsej1,714

Gjeografia

Redakto

Fshati Kopanice gjendet ne Komunen e Sarajit,Krahina e Dervendit ne lartesi 530 metra ne Malin Ljubin mirepo tani po zgjerohet edhe ne Fushen e fshatit Rreze Malit Zheden, Ky fshat ne veri,verilindje kufizohet me fsh.Rashce ,ne Lindje me fsh. Lubin ne Juglindje Me malin Ljubin,ne Jugperendim me Fsh. Bojane dhe Perendim dhe veri perendim me Malin Zheden. Perball ka Malin Zheden me lartesi 1260 Metra mbi nivelin e detit Mbrapa ka majen e Ljubinit me 700 m.l.mb.[nevojitet citimi]

Burimet

Redakto