Kthimi i ushtrisë së vdekur është një film shqip i prodhuar në vitin 1989. Filmi bazon në romanin e Ismail Kadaresë me titullin Gjenerali i ushtrisë së vdekur.

Përmbajtja

Redakto

Një gjeneral dhe një prift Italian arrijnë në Shqipëri për të tërhequr eshtrat e ushtarëve të vrarë gjatë luftës. Gjenerali me priftin të porositur nga Beti kërkojnë edhe eshtrat e bashkëshortit të saj të vdekur një koloneli të njohur dhe zbulojnë se ai ka përdhunuar një vajzë të re dhe është vrarë nga e ëma e saj plaka Nicë.

Aktorët dhe rolet

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto