Hape menynë kryesore

Universitetet shtetëroreRedakto

Universitete private aktiveRedakto

Universitete private të mbylluraRedakto

Në gusht 2014, Ministria e Arsimit dhe Sportit mbylli 38 Institucione të Arsimit të Lartë për shkak të shkeljeve të kritereve ligjore.[2]

Heqje licenceRedakto

 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Vitrina"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Universiteti Kristal"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Justiniani I"
 • Akademia e Ndërtimit, Tiranë
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Universiteti Elite"
 • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Shkolla e Lartë "Illyria"
 • Akademia e Studimeve te Aplikuara, Durrës
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Universiteti Planetar i Tiranës"
 • Akademia Pedagogjike, Tiranë
 • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Shkolla e Lartë "Nëna Mbretëreshë Geraldinë"
 • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Kolegji profesional i sporteve, Fier"
 • Kolegj profesional "Argent", Shkodër
 • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Shkolla e Lartë Amerikane e Tiranës"
 • Shkolla e Lartë Private e Edukimit
 • Kolegjet Profesionale, private "Medicom"
 • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "Shkolla e Lartë Ndërkombëtare e Tiranës"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Gjon Buzuku", Shkodër
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Medikadent"

Pezullim i Pjesshëm i apo i Plotë i aktivitetitRedakto

 • Universiteti "Aldent"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Hëna e plotë" (Bedër)
 • Kolegji Profesional privat "New Generation"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Logos"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Instituti Kanadez i Teknologjisë"
 • Kolegji Profesional "Ivoclar Vivadent & Partners"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Pavarësia" Vlorë
 • Institucioni Privat i Arsimit të Lartë "ISSAT"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Sevasti dhe Parashqevi Qiriazi"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Justicia"
 • Shkolla e Lartë Universitare Private "Wisdom University"
 • Universiteti privat "Albanian University" (Ish UFO)

Burim i të dhënaveRedakto