Mëngjese të reja
Arkivi i filmit
Titulli shqip Mëngjese të reja
Origjinali Mëngjese të reja
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Muharrem Fejzo
Skenari Nasi Lera
Muzika e filmit Maksim Shehu
Kameramani Gavrosh Haxhihyseni

Spartak Papadhimitri

Prodhuesi i filmit: Kinostudio Shqipëria Sot
Aktorë kryesorë
Marta Burda
Kastriot Çaushi
Jetmira Dusha
Leonidha Heba
Aktorët tjerë
Tinka Kurti
Aleksandër Pogaçe

Mëngjese të reja është film shqiptar, prodhuar nga Kinostudio Shqipëria Sot në vitin 1980. Filmi u realizua me regji nga Muharrem Fejzo, skenar nga Nasi Lera, kurse komponimin muzikor realizoi Maksim Shehu.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Ditët e para pas çlirimit… Agroni dhe Nora dy të rinj partizanë ngarkohen me detyra të rëndësishme në një qytet bregdetar. Së shpejti do të martohen por Nora vuan nga glaukoma. Mjeku që e kuron Epaminonda nuk e ndihmon të kalojë sëmundjen sepse Nora është përfaqësuese e pushtetit popullor.

Aktorë dhe rolet

Redakto