Muamer Zukorliq ka lindur më 15 janar 1970 në në fshatin Orle, komuna e Tutinit, ai ishte me origine shqiptare prej Gucia.[1] Shkollën fillore e kreu në fshatin Ribariq komuna Tutinit , mandej Medresën "Gazi Husrev-beut" në Sarajevë. Islamic University, Departamenti e sheriatit, u regjistroi në Konstandin në Algjeri, të cilin përfundon në verën e vitit 1993. Për presidenti i parë i Bashkësisë Islame të Sanxhakut, u zgjodh tetor 1993. që nga themelimi i tij, në funksionin e përmendur më lart ishte derio në vitin 1998 U rizgjedh në viotin 2003.. Studimet pasuniversitare i kreu në Liban. Vlersohet si myftiu më i ri në Evropë. Më 27 mars 2007, ai u zgjodh kryetar i Bashkësisë Islame në Serbi.

Muamer Zukorliq

Zukorliq është themelues e një numri të institucioneve në Sanxhak. Ai është themeluesi i medias së parë Islame në Sanxhak -. "Zërat e Islamit", të cilit ishte redaktor i parë. Ai filloi aktivitetet në fushen e botimeve, krijoi "El Kelimeh" shtëpinë të suksesshme botuese në rajonin e Sanxhakut dhe më gjerë, si dhe maktebin për moshën parashkollore dhe shkollore, në të cilën bashkësia islame u njohu në rajon. Ai hodhi themelet e medreseve, "Gazi Isa-beg "dhe është një nga arsyet kryesore për zhvillimin e saj të shpejtë. Dekani i parë i Fakultetit të Studimeve Islame, Presidenti i Universitetit Ndërkombëtar të Novi Pazarit dhe themeluesit të tij. Ai është i martuar me dy bashkëshorte dhe baba i shtatë fëmijëve.

Shi edhe këtëRedakto

  1. ^ "Kopje e arkivuar". Arkivuar nga origjinali origjinali më 31 korrik 2015. Marrë më 30 janar 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)