Muri i gjallë


Muri i gjallë
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Muri i gjallë
Origjinali Muri i gjallë
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1989
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Muharrem Fejzo
Skenari Natasha Lako
Kameramani Ilia Teprini Vangjush Leka
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Ilir Borodani
Edmond Budina
Rajmonda Bulku
Luiza Xhuvani
Aktorët tjerë
Elvira Diamanti
Vangjel Toçe
Stavri shkurti
Lec Bushati


Muri i gjallë është një film shqiptarë i prodhuar në Shqipëri në vitin 1989.

Të dhënat mbi filmin

Redakto

Aktorët kryesorë

Redakto


Ngjarjet e ketij filmi jane zhvilluar ne nje fshat te Tiranes.

Përmbajtja

Redakto

Filmi bazohet dhe e zhvillon subjektin e një legjende të njohur të sakrificës në kështjellën e Rozafës si një interpretim i lirë i asaj që njerëzit kanë ruajtur në shekuj. Tre vëllezër të martuar vendosin të sakrifikojnë në kështjellë gruan që do tu shpjerë drekën në mënyrë që muri të mos rrëzohet përsëri në tokë.