Në prag të lirisë

Në prag të lirisë
Arkivi i filmit
[[Figura:|280px]]
Titulli shqip Në prag të lirisë
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Ibrahim Muço

Kristaq Mitro

Skenari Ibrahim Muço
Autori Shefqet Musaraj

PARA AGIMIT

Muzika e filmit Kujtim Laro
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Bujar Asqeriu
Kristaq Skrami
Agim Qirjaqi
Sulejman Pitarka
Aktorët tjerë
Elvira Diamanti
Sotiraq Bratko
Pjetër Gjoka
Edmond Tare

Filmi "Në prag të lirisë" prodhim i vitit 1981.

Regjia: Ibrahim Muço, Kristaq Mitro, Skenari: I. Muço, K. Mitro, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Kujtim Laro.

Përmbajtja e filmit

Redakto

Të mbështetur nga nazistët gjermanë tradhëtarët e kombit formojnë qeverinë kuislinge. Qemal Orbanaj një i ri demaskon manovrat e pseudodemokratëve si dhe të Emirës të cilën e ka dashur dikur. Me krijimin e Qeverisë së Përkohëshme tradhëtarët humbasin shpresat dhe arratisen. Ndërkohë fillon lufta për çlirimin e Tiranës.

Aktorët në role

Redakto

Antgoni Goxhi...Ermira

Bujar Asqeriu ...Qemal Orhanaj

Elvira Diamanti...Arta

Pjetër Gjoka...Profesor i gjuhes

Liza Laska...Efigjenia

Arben Piro jako filozof

Sulejman Pitarka...Hafizi

Agim Qirjaqi...zoti Bardhi

Ndrek Shkjezi..Hajdar Kasimati

Sotiraq Bratko...kolonel Fihti

Kristaq Skrami...Astriti

Edmond Tare...avokat Ajet Velo

Lutfi Hoxha...Veliu

Bujar Kaceli...pronari i gazetes Bashkimi i Kombit

Dhimiter Trajce...xha Aristidhi

Gjergji Lala...kapiteni

(perpiloi skeadrin e roleve Eugen Lagji)

Lidhje të jashtme

Redakto