Nijazi Ramush Azemi Kom. Mjekrra i lindur 15.06.1970 - 26.03.2001 Z.O. e Preshevës - Brigada 115. Nijazi Azemi- Kom. Mjekrra në kuadër të Z.O. të Preshevës ishte ushtaraku me pozicion Hirarkis si Zavens Komandant i Z.O. të Peshevës fillimisht në Brigadën 115 Karadaku.[1] Ishte Kom. i Togut të Vitisë pastaj kalon në Komandant Brigade 115 dhe më vonë më 18 Mars emërtohet si Zavens Komandant i Z.O. të Preshevës. Nijaziu mori pjesë në shumë sulme Guerile ndaj forcave Serbe si dhe në shumë beteja.[2] Aktivitetet e tijë njihen edhe nga fillimi i viteve të 90- ta mori pjesë edhe në luftrat në Bosnje dhe pastaj në luftën e UÇK-së në Z.O. të Dukagjinit.

BurimetRedakto