Kjo faqe këtu është vetëm për diskutim mbi përdoruesin Ulisi. Wikipedia nxit diskutimin mes vullnetarëve të saj dhe nuk do të censurojë komente bazuar në pikëpamjet ideologjike ose politike. Wikipedia nuk do t’i ndryshojë komentet. Ato ose do të publikohen, ose do të fshihen nëse nuk u binden rregullave kryesore.
Fillo një temë të re diskutimi.
Ju lutemi nënshkruani me: – ~~~~

Të gjitha komentet u nënshtrohen këtyre rregullave:

  • Përmbajuni temës!
  • Nuk lejohen: sharje, fyerje, fjalor i papërshtatshëm, gjuhë që përmban urrejtje, sulme personale, thirrje për dhunë apo çdo qëndrim tjetër jo i rregullt.

Pse ndryshimet : këtu??? Duhet rrespetu puna e të tjerëve, të lutem mundohu të ndërtosh mbi atë që ekzistonë.--Hipi Zhdripi 16 Maj 2007 23:00 (UTC)


MirëseardhjeRedakto

Tung Uli!

Po më duket ja ke marrë doren por edhe nëse ke nevojë për ndihmë mos nguro pyet, dhe mos ke "frigë" se dëmto ndokët këtu. Mirë se erdhe.--Hipi Zhdripi 20 Maj 2007 04:02 (UTC)


Seksioni MirënjohjetRedakto

Nuk e di je i interesuar për Mirënjohjet në trajtë të dekorimeve, urdhërave apo në përgjithësi po si do që të jetë, seksionin Mirënjohje e kam paramenduar që të jetë një prmbledhje e gjitha mirënjohjeve të shkruara, të dhuruara e edhe atyre të shprehura nga populli. Këto të fundit sidomos ne shqiptarët kemi dhe i vlersojmë nga njëher edhe më shumë se ato shtetrore (i marrim si politike).--Hipi Zhdripi 5 Qershor 2007 23:46 (UTC)

Upss!! P.sh pagëzimi i fëmijës nga populli me pseudonimie një shkrimtari është shenjë mirënjohje që i qëndronë disa presientëve e disa sistemeve.--Hipi Zhdripi 5 Qershor 2007 23:48 (UTC)

Tung Dan!
Unë mund të të ndihmoj me listën e urdhrave, dekoratave, medaljeve dhe mirënjohjeve që akordohen në Kosovë në mënyrë institucionale (dikush i quan edhe politike). Kjo në Kosovë është kompetencë kushtetuese e Presidentit të vendit. Unë mund të ndihmoj edhe me listën e personaliteteve shqiptare dhe të huaja që janë dekoruar deri sot këtu dhe me motivacionin e këtyre dekorimeve. Koncepti i mirënjohjeve që i jep populli është i gjerë dhe vështirë se mund të sistematizohet, por nëse ti ke tashmë një ide të formuar edhe për këtë, atëherë unë do të përpiqem të ndihmoj edhe aty. Ulisi 6 Qershor 2007 19:46 (UTC)

Shumë mirë. Unë nuk e di sa je i besushëm/familiarizuar me programin, por hapësira e Artikujve (fletat ku dominon ngjyra e bardhë) është parapatë vetëm për paraqitjen e punës përfundimtare d.m.th gjendet një hapësirë përbrenda projektit ku organizohet puna, këtë hapësirë (me ngjyrë dominuese vjollcë) e kemi të titulluar Wikipedia: dhe shërben si punishte për organizimin e të dhënave (data bank, etj). Për të ju mundësuar edhe redaktorve tjerë çasje në rrjedhat në këtë drejtim, ashtu që edhe nëse ti nuk je, të tjerët të vazhdojnë aty ku ke mbetur dhe mos ta shkatërrojnë punen është mirë të krijohet fleta ku dokumentohet puna në këtë drejtim. Wikipedia:Projekti Mirënjohje. Në këtë fletë pastaj mund të përblidhen edhe mirënjohje nga sferat tjera ashtu që krijohet një rrjetë me qendër në këtë fletë.--Hipi Zhdripi 6 Qershor 2007 22:14 (UTC)

Nuk jam edhe aq i familiarizuar me tërë sistemin e punës këtu, po sidoqoftë e kuptoj se për çka e ke fjalën. Siç thashë edhe më parë unë mund të kontriboj me atë pjesë që ka të bëjë me dekoratat institucionale në Kosovë dhe atë menjëherë, pasi e kam tekstin mëse të gatshëm. Ulisi 6 Qershor 2007 22:25 (UTC)

O.K--Hipi Zhdripi 6 Qershor 2007 22:40 (UTC)

Robert dhe Bob DoleRedakto

Është fjala për personin e njëjtë apo e kam gabim. Shih Bob Dole--Hipi Zhdripi 7 Qershor 2007 02:17 (UTC)

Po, po është i njëjti person, po Bob në anglishte është shkurtesë për Robert.

PagëzimetRedakto

Nëse mund të më ndihmosh të më tregoshë se është drejtë të thuhet pagëzimet për emërtimet e ngjajshme si p.sh. Medalja e Paqes dhe Pajtimit Anton Çetta.

Upss!! Cila ka vlerë më të madhe mirënjohje 1.Medalja e Paqes dhe Pajtimit Anton Çetta apo 2.Medalja e Artë e Lidhjes së Prizrenit që të dyjat janë mirënjohje për një personë?--Hipi Zhdripi 7 Qershor 2007 03:27 (UTC)


Së pari pagëzim dhe emërtim është pakashumë e njëjta gjë. Po emërtimi për këto medalje është i pashkëputshëm, d.m.th. nuk thuhet medalja Anton Çetta që jepet për paqe dhe pajtim, por është Medalja e Paqes dhe Pajtimit Anton Çetta. Mund të thuhet, ta zëmë, se kjo medalje mban emrin (është emërtuar sipas, është pagëzuar sipas etj.) patriotit, dijetarit e pajtimtarit të madh Anton Çetta.Ulisi 7 Qershor 2007 14:00 (UTC)
Së dyti duhet të kihet kujdes sepse këto dekorata nuk janë mirënjohje. Sipas shpjegimit Dekorata është: Medalje, urdhër etj., që i jepet dikujt nga shteti si shenjë nderimi për shërbime të larta ose për merita të veçanta; ndërsa Mirënjohja mund të jetë edhe një shprehje me gojë e ndjenjës së falënderimit për dikë që na ka ndihmuar, apo në një rast tjetër në formë të shkruar në një letër të zbukuruar. Rrjedhimisht për këtë pjesë që kemi punuar deri tani duhet të përdoret emërtimi Dekoratë/a .Ulisi 7 Qershor 2007 14:00 (UTC)
Së treti të gjitha këto dekorata (medalje) kanë motivacionin e tyre, andaj nuk janë të krahasueshme; ta zëmë të thuhet se kjo është më e vlefshme se ajo tjetra. S’do mend se Urdhri “Hero i Kosovës’’ është dekorata më e lartë që jepet në Kosovë. Ka ndodhur që një personalitet të jetë dekoruar me dy medalje të ndryshme, po sigurisht për veprimtaritë e ndryshme që ka zhvilluar.Ulisi 7 Qershor 2007 14:00 (UTC)

GratitudeRedakto

Thankyou so much Ulisi for your excllent translation help and effort!

I am very Grateful.

May you Prosper!

(If you ever want any favourite articles to be translated into the Chinese or Taiwanese language, then I would be glad to help you).


THANKYOU VERY MUCH Ulisi for your brilliant tranlslation effort!
May you be blessed!
The translated passages have been included in this article. --Jose77 14 Qershor 2007 23:29 (UTC)

Skeda:Anton Pashku.jpgRedakto

Tung Ulisi, a mund ta di une, se ju keni fotografi të fotografuar vetë apo dikush tjetër? Përshëndetje --Zsoni 12 Korrik 2009 17:32 (CEST)

Tung Zsoni, më fal që nuk jam përgjigjur më herët në pyetjen tënde, por ka kohë që nuk kam qenë aktiv në Wikipedia. Fotoja është fotografuar nga libri i Anton Pashkut, botim i Rilindjes së Prishtinës, pra nuk është foto e imja, por është një nga fotografitë e rralla që ka bërë Anton Pashku. Ulisi 30 Korrik 2009 23:51 (CEST)

Kontrolla e cilësisëRedakto

Pershendetje Ulisi,

Tashmë ti je Kontrollues. Për më shumë informacion shiko tek Wikipedia:Kuvendi (seksionin Vandalism on sq.wikipedia ose Flagged Revisions). Për pyetje rreth privilegjeve të reja më pyet edhe ma. Përdori me përgjegjshmëri këto privilegje. Një punë të mbarë.-- Euriditi  29 nëntor 2012 14:02 (CET)

Faleminderit për besimin e dhënë, do të përpiqem që atë ta ushtroj me përgjegjësi dhe paanshëm. Ulisi (diskutimet) 2 dhjetor 2012 01:23 (CET)

Wiki Weekend Tirana 2016Redakto

Përshëndetje Ulisi,

Në kuadër të eventit të Wiki Weekend në Tiranë më 3-4 dhjetor, doja tju ftoja të mernit pjesë në këtë aktivitet i cili i dedikohet totalisht Wikipedias Shqip dhe projekteve të tjera të Wikimedias si Wikidata dhe meta. Si përdorues aktiv i Wikipedias Shqip dhe si njohës i mirë i rregullave dhe shkrimit te artikujve mendoj se do ishte me vlerë te ndanit eksperiencen tuaj, qoftë me pjesëmarresit apo duke dhënë një prezantim per një teme që ju e njofni të nevojshme sidomos për kontribuesit e rinj.

Është një mundësi e mirë jo vetëm për të prezantuar Wikipedian, por edhe për tu njohur më mirë mes nesh si komunitet. Lidhje të rendesishmeː

  • Regjistrimi si pjesemarres bëhet këtu
  • Aplikimi si ligjerues bëhet këtu
  • Më shumë detaje gjeni këtu

Gjithë të mirat, --Margott (diskutimet) 29 nëntor 2016 18:07 (CET)

Faqet me ndryshime në pritjeRedakto

Përshëndetje!

Ky është një mesazh gjysmë i automatizuar i dërguar te të gjithë personat që kanë veglat e kontrolluesit (duke përjashtuar administratorët). Kontrollimi është një privilegj i cili u jepet vullnetarëve, redaktimet e të cilëve kanë qenë të sakta dhe i kanë shërbyer komunitetit. Përveç privilegjit që t'u pranohen menjëherë redaktimet që bëjnë, kushdo që ka veglat e kontrolluesit ka gjithashtu përgjegjësinë për të kontrolluar redaktimet e të tjerëve. Kjo gjë mund të realizohet lehtësisht duke parë ndryshimet më të fundit me anë të një shtypjeje te butoni majtas që lexon Ndryshimet më të fundit. Një mënyrë tjetër për ta realizuar këtë gjë, është me anë të faqes këtu e cila gjendet te Faqet speciale. Faqja e mësipërme liston të gjitha faqet me ndryshime në pritje sipas kohës që ato janë kryer. Aktualisht, Wikipedia ka 148 kontrollues e megjithatë së shpejti do të kapim numrin e 500 faqeve me ndryshime në pritje nëse nuk fillohet kontrollimi masiv i tyre. Faqet me më shumë kohë në pritje kanë rreth 1 muaj aty. Nëse për 1 muaj bëhen rreth 500 faqe me ndryshime në pritje atëherë kuptohet që procesi i mirëmbajtes është një proces i cili duhet të jetë i vazhdueshëm pasi mund të dalë jashtë kontrollit me shpejtësi.


Ju lutem, ndihmoni të kontrollojmë ndryshimet në pritje dhe ç'është më e rëndësishmja, ndihmoni të ndërgjegjësojmë vullnetarët kontrollues në komunitetin tonë për privilegjet e përgjegjësitë që ata kanë. Konsideroni gjithashtu mundësinë e vendosjes së stampës {{Kontrollues topicon}} në faqen tuaj të përdoruesit për të treguar gjendjen tuaj si kontrollues si dhe për të bërë më të lehtë gjetjen dhe kontaktimin tuaj nga komuniteti në rast nevoje. Për çdo pyetje në lidhje me procesin e kontrollimit apo të vendosjes së stampës mos ngurroni të më shkruani në faqen time të diskutimeve. - Berishasinan (diskutimet) 24 maj 2019 20:24 (CEST)