Paulo Freire 1977.jpg

Paulo Freire (19 shtator 1921 – 2 maj 1997) humanist dhe pedagog i shquar brazilian, autor i veprës "Pedagogjia e të shtypurve" (Pedagogy of the oppressed) e cila konsiderohet si njëra ndër veprat programatike të së ashtuquajturës, lëvizje e pedagogjisë kritike.

Shih edheRedakto