Hape menynë kryesore

Sitcom quhen komeditë televizive dhe filluan në SHBA. Pra vetë fjala "Sitcom" shpjegon dëmëthënjen e këtyre (zakonisht) serialeve.

sit = situation / situatë
com = comedy / komedi


Pra komedi nga situata e improvizuar.

Komedi - SitcomRedakto