Udhëheqës të shteteve në vitin 1798

artikull-listë e Wikimedias

Udhëheqës të shteteve në vitin 1798 janë të radhitur sipas kontinenteve dhe pastaj në kontinente janë të radhitura shtetet sipas shkronjës.

AfrikëRedakto

AmerikëRedakto

Australia dhe OqeaniaRedakto

AziRedakto

  • Hsenwi - Sao Hswe Cheng (Kon), Udhëheqës 1778-1800
  • Kengtung - Sao Kawng Tai, Udhëheqës 1787-1804
  • Kyawkku Hsiwan - Nga Kaw Tha, Udhëheqës 1783-1820
  • Laihka - Law Na, Udhëheqës 1794-1803
  • Lawksawk - Hkun Sam Lik, Udhëheqës 1791-1811
  • Pangtara - Maung Than, Udhëheqës 1796-1802
  • Tawngpeng - Ba Hkun Kein Möng, Udhëheqës 1781-1819
  • Yawnghwe - Sao Yun, Udhëheqës 1762-1815

IndiaRedakto

EuropëRedakto

Lindje e Mesme dhe Afrikë verioreRedakto