Ushtria osmane është quajtur UshtriaPerandoria Osmane nga rreth 1299-1923. Perandoria Osmane i detyrohet origjinës dhe roli i saj si një fuqi e madhe në Azi e Vogël, në Mesme Lindje e MesmeBallkanAfrika Veriore dhe Krime në një masë të madhe suksesi i ushtrisë osmane.

LiteraturaRedakto

ReferimeRedakto