Vitamina B2

komponim kimik

Vitamina B2 ose ndryshe me emrin kimik riboflavin, është një vitaminë e nevojshme për trupin e njeriut.

Nevoja trupore ditoreEdit

Kjo vitaminë është e nevojshme që në trupin e njeriut të bëjë shpërbërjen e yndyrave dhe të proteinave. Nevoja mesatare ditore për meshkuj është deri në 1,5mg, për femra ,2mg dhe për shtatzëne 1,5mg.

Mungesa e vitaminës B2 mund të paraqitet tek individët që nuk ushqehen me mish, vezë apo produkte të qumështit. Si mungesë e saj janë buzë të këndi i gojës i gjerë, lëkura e thatë dhe e ndjeshme, kruaja dhe djega e syve, ndjeshmëria e madhe ndaj dritës etj.

Teprica të vitaminës B2 në trupin e njeriut nuk janë të njohura.

Shko edheEdit