Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1987Republikën e Shqipërisë.

Flag of Albania (1946–1992).svg
1987

Shqipëri
Dekadat:
 • 1960
 • 1970
 • 1980
 • 1990
 • 2000
 • Shih edhe: Ngjarje të tjera të vitit 1987
  Lista e viteve në Shqipëri

  UdhëheqësRedakto

  NgjarjeRedakto

  • Gusht - Greqia përfundon gjendjen e luftës me Shqipërinë që ka ekzistuar që nga Lufta e Dytë Botërore.
  • Nëntor - Shqipëria dhe Greqia nënshkruajnë një sërë marrëveshjesh afatgjata.

  LindjeRedakto

  VdekjeRedakto

  ReferimeRedakto