Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1994Republikën e Shqipërisë.

Flag of Albania (1946–1992).svg
1989

Shqipëri
Dekadat:
 • 1960
 • 1970
 • 1980
 • 1990
 • 2000
 • Shih edhe: Ngjarje të tjera të vitit 1989
  Lista e viteve në Shqipëri

  UdhëheqësRedakto

  NgjarjeRedakto

  • Sundimi komunist në Evropën Lindore shembet. Ramiz Alia sinjalizon ndryshime në sistemin ekonomik [1].
  • shtator - Alia, iu drejtuar Plenumit të Tetë të Komitetit Qendror, dhe u shpreh se ishin të nevojshme të bëhen ndryshime rrënjësore në sistemin ekonomik.

  LindjeRedakto

  VdekjeRedakto

  ReferimeRedakto

  1. ^ Albania timeline BBC, Kronologjia e ngjarjeve kryesore: 1989, news.bbc.co.uk

  Shih edheRedakto