Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1986Republikën e Shqipërisë.

1986

Shqipëri
Dekadat:
Shih edhe:Ngjarje të tjera të vitit 1986
Lista e viteve në Shqipëri

Udhëheqës Redakto

Ngjarje Redakto

  • nëntor - Alia paraqitet si lider i padiskutueshëm i partisë dhe shtetit në Kongresin e Nëntë të Partisë.

Lindje Redakto

Vdekje Redakto

Referime Redakto