Hape menynë kryesore

NgjarjeRedakto

  • 1413 - Henry V bëhet mbret i Anglisë
  • 1602 - Krijohet Kompania Hollandeze - Indiano Lindore
  • 1933 - Përfundon ndërtimi i kampit të parë të përqëndrimit në Gjermaninë Naziste, kamp i vendosur në Dachau
  • 1969 - u themelua Kosovafilmi, organizatë për prodhimin, shpërndarjen dhe shfaqjen e filmave
  • 1987 - Ilaçi antiretroviral AZT aprovohet për përdorim kundër HIV dhe SIDA
  • 1995 - Sekti Aum Shinrikyo kryen një sulm me gaz sarin në metro-në e Tokios duke vrarë 12 veta dhe plagosur më se 6000
  • 2011- Forcat perëndimore sulmojnë bazat e Gadafit
  • 2015- Hëna mbulon Diellin në fenomenin e eklipsit të pranverës

LindjeRedakto

VdekjeRedakto

Festa dhe përvjetoreRedakto