Muajt
Janari Korriku
Shkurti Gushti
Marsi Shtatori
Prilli Tetori
Maji Nëntori
Qershori Dhjetori
Ditët historike
Shkurti · Marsi · Prilli
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Ngjarje

Redakto
  • 1413 - Henry V bëhet mbret i Anglisë
  • 1602 - Krijohet Kompania Hollandeze - Indiano Lindore
  • 1933 - Përfundon ndërtimi i kampit të parë të përqëndrimit në Gjermaninë Naziste, kamp i vendosur në Dachau
  • 1969 - u themelua Kosovafilmi, organizatë për prodhimin, shpërndarjen dhe shfaqjen e filmave
  • 1987 - Ilaçi antiretroviral AZT aprovohet për përdorim kundër HIV dhe SIDA
  • 1995 - Sekti Aum Shinrikyo kryen një sulm me gaz sarin në metro-në e Tokios duke vrarë 12 veta dhe plagosur më se 6000
  • 2011- Forcat perëndimore sulmojnë bazat e Gadafit
  • 2015- Hëna mbulon Diellin në fenomenin e eklipsit të pranverës

Lindje

Redakto

Vdekje

Redakto

Festa dhe përvjetore

Redakto