Ahmed Muhatir Pasha (1 nëntor 1839 - 21 janar 1919) ishte gjeneral dhe vezir i madh në Perandorinë Osmane.

Ahmet Myftar
Mukhtar Pasha.jpg
Veziri i madh i Perandorisë Osmane
22 korrik 191229 tetor 1912
Paraardhësi: Mehmed Said Pasha
Pasardhësi: Kamil Pasha
Të dhënat personale
Lindi më: 1 nëntor 1839
Lindi në: Bursa Turqi
Vdiq më: 21 janar 1919
Vdiq në: Stamboll Turqi

JetaRedakto

Ahmed Muhatir Pasha lindi në një familje turke në Bursa dhe u shkollua në kolegjin e ushtrisë osmane në Konstandinopojë (Stamboll). Ai u bë profesor dhe pastaj u bë edhe guvernator i shkollës. Ai e morri titullin e Pashës dhe marshall dhe në vitin 1873, u bë komandant i ushtrisë së dytë dhe e mbajti këtë pozitë deri në vitin 1876.

VdekjaRedakto

Ahmed Muhatiri vdiq më 21 janar 1919 në Stamboll në moshën 79 vjeçare.