Hape menynë kryesore
Tyrbja e Taberit ne Bagdad, Irak

Ebu Xhafer Muhammed ibn Xherir el-Taberi (arabisht: أبو جعفر محمد بن جرير بن يزيد الطبري‎‎; persisht: محمد بن جریر طبری) ishte dijetarë, historianë dhe shpjegues i Kur'anit. Al-Tabari memorizoi Kur'ani Qerimin në moshën shtatë vjeçare dhe u bë imam në moshën tetë vjeçare dhe studioi hadithe në moshën nëntë vjeçare.[1]

ReferimetRedakto

  1. ^ Al-Ṭabarī - britannica.com