Mjekësia

fushë e studimit për diagnostifikimin, trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve
(Përcjellë nga Mjekësi)

Mjekësia ose Medicina (lat. ars medicina = arti i shërimit) merret me shëndetin dhe parandalimin, njohjen edhe shërimin e sëmundjeve dhe lëndimeve. Gjithashtu ajo merret me shtatzëninë, lindjen dhe vdekjen.

Historia e mjekësisë shqiptareRedakto

OrganeRedakto

Sisteme organikeRedakto

SëmundjeRedakto

Shiko edhe këtëRedakto


  Ky artikull është i cunguar. Ndihmoni dhe ju në përmirësimin e këtij artikulli!