Hape menynë kryesore

Australia Jugore (anglisht South Australia) është një shtet në Australi. Ajo kufizohet me Australinë Perëndimore në perëndim, me Territorin Verior në veri dhe me Vendin e Mbretëreshave, Uellsin e Ri Jugor dhe Viktorian në lindje.