FIFA renditjen Botërore ai është një renditje për sistemin e burrave në ekipet kombëtare i Shoqatës të futbollit, aktualisht i kryesuar nga Spanja. Ekipet e vendeve anëtare të FIFA (Federation Internationale de Football Association), botën e futbollit organ qeverisës, renditet janë bazuar në ndeshjen e tyre me rezultatet më të suksesshme të ekipeve që renditet më lart. Një pikë e sistemit është përdorur, me pikë u dha në bazë të rezultateve të FIFA-ndeshjet e njohura ndërkombëtare. Sipas sistemit ekzistues, renditjen në bazë të një ekip i performancës gjatë katër viteve të fundit, me rezultatet më të fundit dhe ndeshjet më të rëndësishme është më i rëndë i ponderuar për të ndihmuar të pasqyrojë gjendjen e tanishme konkurruese një ekip. I rangut të sistemit të ishte më së fundmi të riorganizuar pas Kupës së Botës 2006, me të parë në edicionin e ri seri renditjen e lëshuar në 11 ,maj 2016. Më e rëndësishme është që ndryshojnë renditje tani janë të bazuara në rezultatet e mëparshme mbi katër vjet në vend të tetë viteve të mëparshme. Ndryshimi është perceptuar për t'iu përgjigjur kritikave se renditjen nuk pasqyrojnë në mënyrë efektive e të afërm të forta të ekipit kombëtar.

Renditja

Redakto

maj 2016

Numri Vendi Pikë Lëvizjet
e Pozitës
1   Argjentina 1532 =
2   Belgjika 1364 =
3   Kili 1353 =
4   Kolumbia 1337 =
5   Gjermania 1309 =
6   Spanja 1277 =
7   Brazili 1261 =
8   Portugalia 1184 =
9   Uruguaji 1158 =
10   Anglia 1069 =
11   Australia 1067 =
12   Ekuadori 1019 =
13   Turqia 983 =
14   Zvicra 974 =
15   Italia 959 =
16   Meksika 938 =
17   Holanda 931 =
18   Hungaria 925 =
19   Rumania 920 =
20   Bosnja dhe Hercegovina 913 =
21   Franca 907 =
22   Ukraina 880 =
23   Kroacia 856 =
24   Uellsi 839 =
25 Stampa:CRC 829 =
26   Irlanda Veriore 825 =
27   Polonia 821 =
28   Rusia 821 =
29   SHBA 810 =
30   Republika Çeke 810 =
31   Irlanda 792 =
32   Sllovakia 784 =
33   Algjeria 771 =
35   Bregu i Fildishtë 738 =
36   Suedia 713 =
37   Greqia 695 =
38   Gana 693 =
39   Paraguai 688 =
40   Skocia 687 =
41   Danimarka 686 =
42   Irani 672 =
43   Senegali 651 =
44   Egjipti 648 =
45   Shqipëria 632 =
46   Peru 631 =
47   Kepi i Gjelbër 620 =
48   Tunizia 620 =
49   Norvegjia 605 =
50   Australia 601 =
210   Kosova 0

Lidhje të jashtme

Redakto
  • [uefa-coefficients.com UEFA-COEFFICIENTS.COM - FIFA World Ranking, Champions League and Europa League statistics]
  • Renditja aktuale (anglisht)